Άνω-κάτω η κυβέρνηση από τους ΑΝΕΛ – Άνοιγμα σε ΝΔ για πρόταση δυσπιστίας

Προβληματισμός σε Μαξίμου από τα όσα είπε ο Καμμένος σε ΗΠΑ

Καμμενος και Τσίπρας

Αναστάτωση και απορία προκάλεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι «μονομερείς» κινήσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συναντήσεις του με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ πρότεινε το δικό του σχέδιο για το Σκοπιανό, λέγοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών δε θα περάσει ούτε από τα Σκόπια ούτε από την Αθήνα.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε να μη μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να συνασπιστεί μια αμυντική συμμαχία στα Βαλκάνια με τη συμμετοχή και των Σκοπίων, χωρίς να λυθεί το ονοματολογικό, η οποία θα βάλει «φρένο» στη ρωσική επιρροή στην περιοχή.

"Ανοίγει" πόρτα για νέα αμερικανική βάση στην Ελλάδα ο Καμμένος

Παράλληλα, πήρε την «πρωτοβουλία» να καλέσει τις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν και άλλες βάσεις στην Ελλάδα, φέρνοντας για παράδειγμα περιοχές όπως ο Βόλος, η Αλεξανδρούπολη και η Λάρισα.

Από τους δημοσιογράφους έμαθε το Μαξίμου την πρόταση Καμμένου!

Αφού έγιναν γνωστές οι «βόμβες» Καμμένου, καθότι δεν υπήρχε καμία πρότερη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, έσπασαν τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, άφησε αιχμές πως ο υπουργός Άμυνας ενεργεί ερήμην και χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η ελληνική πλευρά σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να περάσει την συνταγματική αναθεώρηση από την Βουλή των Σκοπίων. 

Βούτσης κατά Καμμένου για τα Σκόπια: Δεν κατανοώ την πρότασή του!

Έντονη ήταν, όμως, και η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος δήλωσε: «Όσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους στο Σκοπιανό. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε ο - καθ' όλα συνεπής επί τρία χρόνια στη συνεργασία του με μας - Πάνος Καμμένος».

ΝΔ: Ο Καμμένος ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας;

«Η πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της Κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τώρα εξάγεται και διεθνώς», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας καυστικά το θέμα.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναρωτήθηκε εάν ο υπουργός Άμυνας ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας και πρόσθεσε: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε αν όσα είπε ο υπουργός 'Αμυνας στην Ουάσιγκτον βρίσκουν σύμφωνο τον ευρισκόμενο στην Ελούντα κ. Τσίπρα. Όσο για τον κ. Καμμένο, αντί να διαφωνεί θεωρητικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ας πράξει το αυτονόητο για να μην δημιουργηθούν άλλα τετελεσμένα. Να αποσύρει άμεσα την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση».

«Είναι προφανές ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται» σχολίασε, από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής, δια μέσω του αρμοδίου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέα Λοβέρδου.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει: Του έχει δώσει εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται τέτοια θέματα και βάσει ποιου άγνωστου για την υπόλοιπη Ελλάδα σχεδιασμού;» είπε ο κ. Λοβέρδος και κατέληξε: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει γι' αυτούς κι έρχεται η ώρα που ο ελληνικός λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Όσο μένουν, μόνο προβλήματα δημιουργούν στη χώρα».

Τοσουνίδης: Οι ΑΝΕΛ μπορεί να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ 

Την ώρα που γίνονταν όλα αυτά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, άφηνε ανοικτό παράθυρο για να στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μία πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας.

«Εάν ξεκάθαρα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώσει ότι δεν παραχωρεί όνομα την επόμενη ημέρα, εάν θα είναι αυτός κυβερνήτης της χώρας, τότε ανοίγει συζήτηση που μπορούμε να συζητήσουμε», δήλωσε ο κ. Τοσουνίδης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, στην ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top