"Ανοίγει" πόρτα για νέα αμερικανική βάση στην Ελλάδα ο Καμμένος

Συναντήθηκε στο Πεντάγωνο με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μάτις

Για την ενίσχυση των στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ με νέα βάση στη χώρα μας συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αμερικανός ομόλογός του Τζέιμς Μάτις στο Πεντάγωνο.

«Ο υπουργός έθεσε αυτό το θέμα σήμερα. Υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για εμάς. Έχουμε στενή σχέση. Πράγματι, αυτό που δείχνει είναι το πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και διαφάνειας. Και από αυτή την άποψη, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί για να συνεργαστούμε στενά με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ Ελλάδα για το πώς τοποθετούμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και θα το επεξεργαστούμε όπως πάντα μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο Μάτις, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα «σταθερό σύμμαχο» των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν δομές, οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει πλέον σε μία περίοδο που έχουμε νέα είδη απειλών, υπάρχει ο κυβερνοπόλεμος, οι δορυφορικές πληροφορίες, πάρα πολλά νέα μέσα τα οποία έχουν αναπτύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με την παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ και στη δική μας αμυντική πολιτική» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σε ερώτηση για το αν το θέμα των τουρκικών απειλών για την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ έπεσε στο τραπέζι, ο Έλληνας υπουργός είπε πως η επέκταση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στέλνει από μόνη της ένα σαφές μήνυμα.

Ο Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποισεί στην Ουάσιγκτον, ο κ. Καμμένος είχε επίσης συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top