Απίστευτο: Δηλώνουν πλημμυροπαθείς της Μάνδρας για μόρια στις Πανελλήνιες!

Γαβρόγλου: Κάποιοι άλλαξαν μόνιμη κατοικία μόλις ανακοινώσαμε ρυθμίσεις

Την απίστευτη αποκάλυψη ότι κάποιοι συμπολίτες μας άλλαξαν τόπο κατοικίας και δήλωσαν μόνιμοι κάτοικοι Μάνδρας, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές διατάξεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, έκανε ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Θα σας πω κάτι που δε μας τιμά ως κοινωνία. Ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν αλλαγές μόνιμης κατοικίας στη διάρκεια αυτού του διαστήματος (της εφαρμογής των ευνοϊκών διατάξεων). Άνθρωποι που έμεναν αλλού, στα καλά καθούμενα εμφανίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι Μάνδρας» είπε ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αναστασίου Δημοσχάκη.

«Υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας που κάθε φορά θα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια διάταξη, που ο πυρήνας της είναι σωστός» τόνισε καυστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Προέβλεπαν ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αφορούσαν υποψηφίους των Πανελλαδικών από τις πληγείσες περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω (η τελευταία από τον σεισμό).

Ο κ. Δημοσχάκης με την επίκαιρη ερώτηση ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν ενέταξε τη Σαμοθράκη, η οποία επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2017, στην ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή μαθητών πληγεισών περιοχών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Η υπουργική απόφαση για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις πανελλήνιες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top