Η Ρωσία απειλεί με βέτο στη Συμφωνία των Πρεσπών στον ΟΗΕ!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

Με βέτο στη Συμφωνία των Πρεσπών στον ΟΗΕ απειλεί η Ρωσία,  με ανακοίνωση του  υπουργείου Εξωτερικών  της χώρας!   

«Η προσέλευση σε ποσοστό 36,8% των ψηφοφόρων σημαίνει ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο (η προσέλευση θα πρέπει να ανέρχεται στο 50% τουλάχιστον). Πρόκειται για καθαρή ένδειξη του ότι οι Μακεδόνες ψηφοφόροι επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις λύσεις που επιβάλλονται στα Σκόπια και την Αθήνα έξωθεν - με πολιτικούς ηγέτες του ΝΑΤΟ και και κρατών-μελών της E.E. να συμμετέχουν αυτοπροσώπως σε αυτήν την μεγάλης κλίμακας καμπάνια προπαγάνδας, παρεμβαίνοντας ανεμπόδιστα στις εσωτερικές υποθέσεις αυτού του βαλκανικού κράτους» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η Μόσχα υποστηρίζει επίσης ότι μια μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να συμφωνηθεί από τα δύο μέρη και μόνο, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, ενώ επικαλείται για τον ίδιο λόγο και την ομιλία του προέδρου της ΠΓΔΜ  Ιβάνοφ στη Γ. Σ. του ΟΗΕ:  «Η βασική μας θέση παραμένει η ίδια, μια μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να συμφωνηθεί μόνο από τα δύο μέρη μόνα τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, και μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με ευρεία δημόσια υποστήριξη. Η συμφωνία των Πρεσπών σαφώς δεν πληροί αυτά τα κριτήρια. Είναι ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο και το Σύνταγμα της Μακεδονίας, όπως τονίστηκε επανειλημμένα από τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, μεταξύ άλλων από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών καταλήγει αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Το γεγονός ότι σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ψηφίσματος 845 του ΣΑ τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών θα κριθούν από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας» . 

Στον «αέρα» η συμφωνία των Πρεσπών!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top