Στον «αέρα» η συμφωνία των Πρεσπών!

κρέμεται πλέον από ένα σχοινί…

Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η συμφωνία των Πρεσπών μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια.     

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα η  Κάτια Μακρή, η οποία επέστρεψε από την αποστολή στη γειτονική χώρα, τα Σκόπια έχουν πέσει σε μια τεράστια περιδίνηση .

Η Κ. Μακρή ανέφερε ότι από τη μια η αντιπολίτευση εκβιάζει τον Ζάεφ ότι πρέπει να σταματήσει τη δίωξη στον πρώην πρωθυπουργό Γκρουέφσκι, που ειναι βουτηγμένος στη διαφθορά , αλλιώς δεν βάζουν πλάτη για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να προσδιορισθούν σύντομα οι  εκλογές.  

Από την άλλη ο Ζάεφ δεν θέλει καν να πάει τη συμφωνία στη Βουλή, αφού δεν μπορεί να την περάσει και  θέλει  να πάει κατευθείαν σε εκλογές. 

«Έχουν μπλέξει σε έναν κυκεώνα που για εμάς εχει ένα διά ταύτα: Και να γίνουν οι εκλογές ο Ζάεφ πρέπει να φτάσει τους 80 βουλευτές από  τους 69 που εχει σήμερα και η αντιπολίτευση να μείνει με λιγότερους απο 40. Είναι πιθανό; Όχι, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Άρα και μετά τις εκλογές δεν θα μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία είναι πλέον στον αέρα» κατέληξε η Κάτια Μακρή για τις εξελίξεις στα Σκόπια.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top