Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες

Η αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα στα Σκόπια άρχισε, καθώς σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες. Η συμμετοχή  θα κρίνει την διαδικασία, η οποία συγκεντρώνει όχι μόνο το ελληνικό αλλά το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΖΑΕΦ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Ζοραν Ζαεφ, καλεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο FACEBOOK, στον οποίο μάλιστα άλλαξε τις τελευταίες ώρες και τις φωτογραφίες στο προφίλ του, τους πολίτες να ψηφίσουν.

«Η φωνή σου αποφασίζει. Βγες έξω και ψήφισε την Κυριακή Βγείτε έξω για την Ευρωπαϊκή Μακεδονία». 

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 

Και ενώ η προεκλογική καμπάνια έριξε αυλαία, ένα άτυπο debate μεταξύ των υποστηρικτών του ναι και του όχι συνεχίζεται στα social media.

Η ομάδα που καλεί τους πολίτες σε μποϊκοτάζ του προδοτικού όπως το χαρακτηρίζει, δημοψηφίσματος "ξαναχτύπησε" με ένα νέο βίντεο. 

Στο στρατόπεδο του ΝΑΙ λογαριασμοί του facebook έχουν γεμίσει με φωτογραφίες από την καμπανιά του Ζάεφ. 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Στα 3.480 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, φτάνουν οι κάλπες, οι οποίες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 1.806.335 πολίτες, από τους οποίους τουλάχιστον οι μισοί θα πρέπει να ψηφίσουν για να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.

To Σάββατο ψήφισαν οι απόδημοι αλλά και περίπου 1800 ανήμποροι πολίτες που τους πήγαν την κάλπη στο σπίτι. Δεν έλειψαν και κάποια έκτροπα όπως στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, που μια μικρή ομάδα Σκοπιανών προσπάθησε να εμποδίσει πολίτες να ψηφίσουν, αποκλείοντας το προξενείο.

 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top