Σκόπια:Και ο Μακρόν υπέρ του «ναι» για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου

Εντείνονται οι πιέσεις για να περάσει η συμφωνία στη γειτονική χώρα

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μια εβδομάδα έμεινε πριν το καθοριστικό δημοψήφισμα στα Σκόπια και άλλος ένας ηγέτης, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, προστέθηκε σε ‘κείνους που τάσσονται υπέρ του "ΝΑΙ". 

Ο Ζόραν Ζάεφ χόρεψε σε συγκέντρωση,  προπαγανδίζοντας το «ναι» στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ενώ «στο χορό» των υποστηρικτών του προστέθηκε μετά τον Ντόναλντ Τράμπ και την Άγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν.

«Αυτή η συμφωνία περίμενε 27 χρόνια. Αυτή η συμφωνία επετεύχθη χάρη στο θάρρος των δικών σας και των Ελλήνων ηγετών. Γι’ αυτό την υποστηρίζω απόλυτα και ισχυρά», είπε ο κ. Μακρόν. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος δηλώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά διασφαλίζει την πρόοδο και το μέλλον της χώρας, ενώ ο Γάλλος πρέσβης στα Σκόπια, το πήγε πιο μακριά.

«Να το πω χωρίς περιστροφές: η επιλογή είναι ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βόρεια Κορέα. Να ξέρετε τι θα επιλέξετε», είπε ο Κριστιάν Τιμονιέ. 

«Η Μόσχα δεν στηρίζει καμία πλευρά στο δημοψήφισμα», δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και φυσικά αντιδρά στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Στην Αθήνα πάντως η Κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι η Συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή, όμως δεν συμμερίζονται όλοι την αισιοδοξία αυτή.

«Βλέπω ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα κυρωθεί η συμφωνία σίγουρα από την παρούσα βουλή. Εγώ δεν είμαι σίγουρος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος. 

Το Σκοπιανό επίσης θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, όπως πιστεύει το 66% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα».

Στο ίδιο γκάλοπ, η Ν.Δ. φαίνεται να πιάνει την αυτοδυναμία, με διαφορά 11,7 % έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,2%, το Κίνημα Αλλαγής 8,1%, το ΚΚΕ 6,7%, και η Χρυσή Αυγή 6%. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top