Τσίπρας για μεταναστευτικό: Να επιταχυνθεί η αλλαγή του Δουβλίνου

Τι δήλωσε μετά τη σύνοδο κορυφής στην Αυστρία ο Έλληνας πρωθυπουργός

Να επιταχυνθεί η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου για το προσφυγικό –μεταναστευτικό (σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο παραμένουν στη χώρα υποδοχής)  ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ, η οποία ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα και με το Brexit.         

 «Η προσφυγική κρίση είναι το κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης και χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα»  δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η  Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο στρατόπεδο που έχει ένα όραμα για την Ευρώπη και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει μπροστά της». 

 «Όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν την Ελλάδα στο άλλο στρατόπεδο, πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι «πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και η λογική».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε το επόμενο διάστημα, με ευθύνη της Αυστρίας ως προεδρεύουσας χώρας, «να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να προτεραιοποιηθεί η προοπτική της δίκαιης αναθεώρησης του Δουβλίνου» ,διευκρινίζοντας μάλιστα ότι έθεσε επιτακτικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Έθεσε ακόμη το ζήτημα της επιτάχυνσης της δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας,  μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και στη Σουηδία και πέρυσι στην Πορτογαλία.

Σχετικά με το Brexit, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top