Κουδούνι στις 09:00 και στα Δημοτικά θέλει ο Γαβρόγλου

«Κι εκεί τα παιδιά υποφέρουν»

Για το θέμα της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία στις 09:00 μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι το κουδούνι μπορεί να χτυπά αργότερα και για τους μαθητές των Δημοτικών. 

«Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε. Οι μελέτες λένε ότι τα παιδιά αποδίδουν με καλύτερο τρόπο στις εννέα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

Όπως είπε, αυτό δε θα έχει καμία επίπτωση στο Λύκειο ή το Γυμνάσιο, αφού τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει από του χρόνου και για τα Δημοτικά. 

«Στα Δημοτικά θα το δούμε τι θα ισχύσει. Το σκεφτόμαστε για το Δημοτικό, γιατί και εκεί τα παιδιά υποφέρουν. Το θέμα είναι πώς είναι πιο αποδοτικό, θα δούμε τι είναι καλύτερο και τι όχι», είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

«Ερχόμαστε στην κοινωνία με μια πρόταση. Θα το συζητήσουμε. Λέμε καταρχήν ότι οι επιστημονικές μελέτες πιστοποιούν την ορθότητα του πράγματος, αλλά θα το δούμε».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με τα Λατινικά, λέγοντας ότι «τα Λατινικά αν πούμε ότι χρειάζονται κάπου είναι σε ένα – δύο τμήματα και μόνο. Η κοινωνιολογία είναι ένα πράγμα που ενδιαφέρει τους νέους και πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους μας. Εμείς λέμε ένα σύστημα που απευθύνεται στους νέους».

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι μέχρι το 2020 θα έχουμε ένα νέο πανεπιστήμιο.

«Έχουμε ένα σχέδιο, το Σεπτέμβριο του 2020, τα παιδιά θα αντικρίσουν ένα νέο πανεπιστήμιο. Θα λειτουργούν τμήματα με πλήρη το διαδικαστικό προσωπικό και την υποδομή. Δεν αλλάζει τίποτα ως προς τις σημερινές δυνατότητες που έχουμε. Προστίθενται δυνατότητες, όπως να μπορούν να μπουν οι μαθητές σε πολλά τμήματα μέσω του απολυτηρίου τους», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top