Να μην περικοπούν οι συντάξεις ζήτησε ο Τσακαλώτος από τους θεσμούς

Πίσω από τα κάγκελα του υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκίνησε η μητέρα των μαχών

Πίσω από τα...  κάγκελα,  στο «σιδηρόφρακτο»  Υπουργείο Δικαιοσύνης, έγινε τελικά η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς, στην οποία η κυβέρνηση ζήτησε και επισήμως να μη μειωθούν οι συντάξεις. Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη άνοιξε για πρώτη φορά επισήμως το θέμα των συντάξεων, επικαλούμενος δημοσιονομικά στοιχεία, όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το 2019 θα υπάρχει πιθανότατα μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα κατά ένα δισ. ευρώ  και ότι τα «αντίμετρα» θα απλωθούν μέχρι το 2022, ώστε να  υπάρξει μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος. 

Οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν θα απαντήσουν άμεσα, αλλά επιστρέφοντας στις έδρες τους θα μελετήσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν αν υπάρχει περιθώριο είτε να μην περικοπούν καθόλου οι συντάξεις  είτε να περικοπεί μικρότερο ποσοστό τους  ή και να εφαρμοστούν κανονικά  οι περικοπές, εάν δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο. 

Σε κάθε περίπτωση,  δεν αναμένεται να απαντήσουν πριν τις αρχές Νοεμβρίου.       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top