Πιάνει δουλειά η τρόικα και μετά τα μνημόνια

Ρυθμίσεις χρεών, κόκκινα δάνεια και συντάξεις στην ατζέντα

Ήρθαν τα τεχνικά κλιμάκια απο χθες Δευτέρα στην Αθήνα  και οι επικεφαλής των θεσμών απο αύριο πιάνουν και πάλι δουλειά, για να αξιολογήσουν τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, μετά την έξοδο απο τα μνημόνια. 

Στην Αθήνα τις εικόνες από τις αξιολογήσεις των θεσμών με τους υπουργούς να προσέρχονται σε κεντρικό ξενοδοχείο για να τους συναντήσουν δεν πρόκειται να τις ξαναδούμε, ούτε τον υπουργό Οικονομικών, με το γνωστό κόκκινο σακίδιο. 

Οι συναντήσεις πλέον δεν θα γίνονται σε ξενοδοχείο, αλλά στο ΥΠΟΙΚ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στα καθ’ ύλη αρμόδια υπουργεία

Εκεί χθες χαρτογράφησαν τη πορεία των φορολογικών εσόδων, τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, του Κρατικού Προϋπολογισμού. 

Σήμερα αναμένεται να επικεντρωθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στις ρυθμίσεις χρεών, στα κόκκινα δάνεια και στις συντάξεις

Οι συντάξεις είναι και ο λόγος που έγινε ήδη η πρώτη δίωρη κυβερνητική σύσκεψη στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης την υπουργό Εργασίας και το Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πριν απο το τε-α- τετ με τους επικεφαλής των θεσμών, αύριο Τετάρτη.

Γεννηματά από ΔΕΘ: Τα προβλήματα από το αχρείαστο μνημόνιο παραμένουν 

Από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης άσκησε κριτική η Φώφη Γεννηματά. «Το αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα έληξε, τα προβλήματα όμως παραμένουν και ταλανίζουν τους Έλληνες» τόνισε.  ΄Οσον αφορά το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: «Η παράσταση που έστησε ο Πρωθυπουργός δεν έχει αντίκρισμα. Οι αγορές στέκονται απέναντί μας επιθετικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top