Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Ζάεφ: «Δεν τηρείς τη συμφωνία»!

Συμμόρφωση ή βελτίωση στη συμφωνία ζητά η Αθήνα

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν  Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

«Ο Έλληνας  πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Σκοπιανό ομόλογό του για του πει ότι διαρκώς παρεκκλίνει απο τη συμφωνία και δημιουργεί πολυ μεγάλο πρόβλημα και στην Ελλάδα» τόνισε η σχολιάστρια του Star.  

Πού υπάρχει η διαφωνία; Στη λέξη “nationality”. Eμείς επιμένουμε ότι σημαίνει “μακεδονική υπηκοότητα – ιθαγένεια" , ο Ζάεφ το ερμηνεύει ως «μακεδονική εθνότητα – ταυτότητα»  και άρα λέει ότι η Ελλάδα την αναγνώρισε.

"Μέχρι το δημοψήφισμα και τη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια  η ελληνική πλευρά δεν προτίθεται να κάνει καμιά περαιτέρω κίνηση. Αν όμως και μετά ο Ζάεφ συνεχίσει την ιδία ρητορική, η Αθήνα θα ζητήσει συμπληρωματικές αλλαγές στη συμφωνία για να αποσαφηνιστούν αυτά τα σημεία¨" πρόσθεσε η Κ. Μακρή. 

Για τον ίδιο λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για οριστικοποίηση της συμφωνίας πριν έρθει για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων. «Αυτές ακριβώς τις αλλαγές εννοεί και στέλνει μήνυμα στα Σκόπια ότι θα χρειαστεί να ξανακαθίσουμε στο τραπέζι» κατέληξε η σχολιάστρια του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top