Καμμένος: Επεκτείνεται η συμφωνία με ΗΠΑ – Μαζί θα προχωρήσουμε

"Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε στην κρίση οι ΗΠΑ ήταν σύμμαχος και όχι δανειστής"

Καμμένος πρέσβης ΗΠΑ αξιωματικοί ΔΕΘ

Στην επέκταση της στρατιωτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ που θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνεται στρατηγικός εταίρος στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,  κατά την τελετή εγκαινίων του εκθεσιακού περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα, ότι "ο Στρατός, η Αεροπορία, το Ναυτικό, υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε πρόκληση, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό" και απευθυνόμενος στον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ ανέφερε συγκεκριμένα:  

«Μαζί χτίσαμε, ανανεώσαμε και ενισχύσαμε αυτή τη συμμαχία.  Για εμάς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι παρούσες τώρα, αλλά ήταν παρούσες και σε δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, οι ΗΠΑ ήταν σύμμαχος και όχι δανειστής».
 

Όπως πρόσθεσε, "ήμασταν πάντα μαζί. Ήμασταν μαζί σε εύκολες, αλλά και σε δύσκολες στιγμές. Στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σας οφείλουμε την ένταξή μας στο Σχέδιο Μάρσαλ. Αυτή η χώρα χτίστηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βοήθεια των ΗΠΑ".   

Όσον αφορά τη μελλοντική συνεργασία, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Μαζί θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Η στρατιωτική συμφωνία επεκτείνεται και αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να είναι ένας στρατηγικός εταίρος σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Από τώρα πάμε στο επόμενο βήμα. Μετά την οριοθέτηση της οικονομικής ζώνης προχωρούμε στην συμφωνία για την ενέργεια. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για το μέλλον. Σας καλωσορίζουμε εδώ και να είστε βέβαιος ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πάντα πραγματικός σύμμαχος». 

Ο κ. Καμμένος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Πάιατ αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

«Πολλοί πρέσβεις πέρασαν από την Αθήνα. Θέλω να σας πω ότι είστε ο καλύτερος Πρέσβης των τελευταίων 50 ετών και να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί πιστεύετε σε αυτή τη φιλία και συμμαχία. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top