Ερώτηση Μανιάτη για την εξαγορά Σκοπιανής εταιρείας ενέργειας από τη ΔΕΗ

Σε αντιπρόεδρο του Ζάεφ ανήκε η εταιρεία

Γιάννης Μανιάτης

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Γιώργο  Σταθάκη και  τον Υπουργό Οικονομικών,  Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης,  σχετικά με την εξαγορά από τη ΔΕΗ  της σκοπιανής εταιρείας ενέργειας EDS, ιδιοκτησίας του Αντιπροέδρου του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ, όπως επισημαίνει.  

Στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Μανιάτης αναφέρει:   

«Κύριοι Υπουργοί,

η δημοσιοποίηση της απόφασης της ΔΕΗ να εξαγοράσει τη σκοπιανή εταιρεία ενέργειας EDS, ιδιοκτησίας του Αντιπροέδρου του κ. Ζόραν Ζάεφ, και μάλιστα δύο μόλις μήνες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει δημιουργήσει σωρεία ερωτημάτων αναφορικά με τη σκοπιμότητα της απόφασης αυτής και ιδιαίτερα σε σχέση με τα κριτήρια με βάση τα οποία εισηγήθηκαν οι όποιοι σύμβουλοι τη συγκεκριμένη εξαγορά.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.  Για ποιες χώρες των Βαλκανίων ενδιαφέρθηκε η ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνήσει τις προοπτικές επιχειρηματικής της επέκτασης; Πώς έγιναν οι διερευνήσεις αυτές, ποια ήταν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν;

2.  Ποιος εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ τη συγκεκριμένη επιχειρηματική απόφαση, ποια ήταν τα κριτήρια λήψης της απόφασης και ποιο ήταν το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των συζητήσεων; Παρακαλώ να κατατεθεί η σχετική εισήγηση προς το Δ.Σ., καθώς και η αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ.

3.   Υπήρξε πριν ή μετά την εξαγορά της EDS, οποιαδήποτε ενημέρωση ή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, ως εκπροσώπου του δημοσίου-βασικού μετόχου, κατόχου του 51% των μετοχών της ΔΕΗ;».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top