Θ. Σοφός: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την ΕΛΑΣ στην υπόθεση Ζαχαράκη

Πώς σχολίασε την αλλαγή στάσης της αστυνομίας

Το γεγονός ότι η αστυνομία δεν πήγε τελικά να συλλάβει τη Σοφία Ζαχαράκη σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο  γνωστός ποινικολόγος (διδάκτωρ Νομικής και αντιπρόεδρος του ΔΣΑ) Θέμης Σοφός.

«Προκαλεί σε έναν  δικηγόρο της μαχόμενη δικηγορίας μεγάλη απορία  το πώς είναι δυνατόν να σπεύδει η Αστυνομία να κάνει μία σύλληψη και στην πορεία να αλλάζουν οι περιστάσεις και  επειδή ενδεχομένως υπήρξαν  πολιτικές δηλώσεις - πολιτικών αρχηγών, κομματικών στελεχών κ.α. και  τελικά η ΕΛ. ΑΣ να οπισθοδρομεί» ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Σοφού.   

Ο γνωστός ποινικολόγος πρόσθεσε ότι τέτοιες καταστάσεις προκαλούν «όχι μόνο τη μήνη του πολίτη αλλά έχοντας υπόψη ακόμη τα τρομερά συμβάντα στο Μάτι με θύματα και νεκρούς, το να βλέπει η ελληνική κοινωνία να τσακώνεται η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση  για το αν προσβλήθηκε ο κ. Βαξεβάνης ή αν προσέβαλλε  κ. Ζαχαράκη, είναι ένα δευτερεύον ζήτημα που δεν θα έπρεπε να απασχολεί ούτε την κυβέρνηση ούτε την αντιπολίτευση».

Κατέληξε στο σχόλιό του ο κ. Σοφός:   

«Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Αν η Ελληνική Αστυνομία αναζητούσε έναν  “κοινό” πολίτη στο πλαίσιο του αυτοφώρου δε νομίζω ότι θα υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία ενός περιπολικού για τη σύλληψη ενός προσώπου που αναζητεί».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top