Προ των πυλών ο ανασχηματισμός: Οι γρίφοι και οι αμετακίνητοι

«Πονοκέφαλος» για Τσίπρα τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

Τις επόμενες ώρες ,ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα, θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει σχεδόν καταλήξει στα πρόσωπα που θα συνθέσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Η εκλογή νέου γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ, του Πάνου Σκουρλέτη, έδωσε… το σύνθημα και ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει από το πρωί συσκέψεις με συνεργάτες αλλά και κύκλο τηλεφωνικών επαφών για να ανακοινώσει τα ευχάριστα στους νέους υπουργούς.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Σκουρλέτης: Εκλέχτηκε νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο υπουργεία-γρίφοι για τον πρωθυπουργό είναι τα Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, τα οποία «χήρεψαν» μετά την παραίτηση Νίκου Τόσκα και τη μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη στο κόμμα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσίπρα να τοποθετεί ένα άτομο απολύτου εμπιστοσύνης του στο υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει και των τριπλών εκλογών (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές) που έρχονται. Έτσι, οι υποψήφιοι για τη θέση είναι ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Παππάς.

Κάτι τέτοιο θα σημαίνει, βέβαια, ότι θα έχουμε «καραμπόλα» είτε στο υπουργείο Υποδομών είτε στο Ψηφιακής Πολιτικής, με τις πληροφορίες να θέλουν να μπαίνει «νέο αίμα» στο υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή άτομο της γενιάς των 40άρηδων.

Όσον αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός – σύμφωνα με τις πληροφορίες – θα ήθελε να βάλει κάποιον έμπειρο και μετριοπαθή.

Ο πυρήνας της κυβέρνησης, πάντως, αναμένεται να μείνει σταθερός αφού δε θα μετακινηθούν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος (εκτός αν το ζητήσει ο ίδιος).

Παράλληλα, πιθανότατα θα παραμείνει στη θέση του και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει και με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης., Όλγα Γεροβασίλη. Το βέβαιο είναι ότι θα παραμείνει στο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

Την ίδια ώρα, ακούγονται για υπουργοποίηση τα ονόματα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, αλλά και του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top