Ετοιμάζει αύξηση του κατώτατου μισθού η κυβέρνηση

Σχέδιο για κοινωνικές παροχές και σημαντικές φοροελαφρύνσεις ενόψει ΔΕΘ

Αύξηση κατώτατου μσιθού και φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ανάμεσα στα «όπλα» του Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη μέρα, ο οποίος σχεδιάζει – στη βάση της εξόδου από το μνημόνιο – την οικονομική ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά παρεμβάσεων, μέρος των οποίων θα ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορο Βερναρδάκη, μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου βασικού μισθού με επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αντιμετώπιση της ανεργίας με μόνιμες θέσεις.

«Για το 2019 έχει εξασφαλιστεί ένας δημοσιονομικός χώρος άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ και αυτά θα διατεθούν σε ένα μείγμα φοροελαφρύνσεων, εισφοροελαφρύνσεων και ενίσχυσης των κοινωνικών παροχών», δήλωσε στην ΕΡΤ3 η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9, η κυβέρνηση μελετά στοχευμένες και πολύ σημαντικές φοροελαφρύνσεις.

«Έχω την εκτίμηση ότι οι πολίτες θα δουν πολύ μεγάλη διαφορά», είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, υποστηρίζοντας πως η εφαρμογή του μέτρου δεν είναι αναγκαία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top