Εξηγήσεις ζητά η Μόσχα από την Αθήνα για άρνηση βίζας σε κληρικούς

Νέα ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις

Σημαίες Ελλάδας και Ρωσίας

Νέα ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις προκαλεί ζήτημα με άρνηση χορήγησης βίζας, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο κρατών, μετά και τα αντίποινα σε βάρος της Ελλάδας τις για απελάσεις διπλωματών.  

Αυτή τη φορά η Μόσχα ζητά από την Αθήνα διευκρινίσεις σχετικά με τις καταγγελίες για άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας  υποστηρίζει επικαλούμενο κληρικούς της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, ότι ο Έλληνας γενικός πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.

 «Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει. Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

Η ίδια  πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντοτε  στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεκτη», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top