Σπυράκη: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση

«Διπλή η ανεπάρκεια στο ζήτημα της πυρκαγιάς» επισημαίνει ο Δένδιας

Μαρία Σπυράκη

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπολύει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στον ιστότοπο liberal.gr. Όπως αναφέρει,  μέσα στην τραγωδία έγιναν με τον πιο οδυνηρό τρόπο τα αποκαλυπτήρια της ανικανότητας και του κυνισμού που διατρέχουν, όπως υποστηρίζει, την κυβέρνηση.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», επισημαίνει η εκπρόσωπος της ΝΔ  και κατηγορεί τον πρωθυπουργό χαρακτηριστικά ότι δέχθηκε να συμμετάσχει στην παράσταση κυνισμού μπροστά στις κάμερες και όταν αποδείχθηκε ότι οι νεκροί είναι δεκάδες, αρκέστηκε στη φραστική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Για την παραίτηση του Ν. Τόσκα η κ. Σπυράκη λέει ότι έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και υπό την κατακραυγή των πολιτών και των ΜΜΕ. Προσθέτει επ ‘αυτού ότι ο υπουργός Εσωτερικών, η περιφερειάρχης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της Αστυνομίας «προφανώς εκτιμούν ότι δεν έκαναν λάθη και είναι έτοιμοι να διαχειριστούν την επόμενη κρίση».

Η κ. Σπυράκη επικρίνει επίσης με σκληρή γλώσσα τον Παύλο Πολάκη με αφορμή δήλωσή του για τα θύματα της τραγωδίας. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για ύβρι και σημειώνει για τον πρωθυπουργό: «Κρατάει στη θέση του έναν υπουργό που δηλώνει δημόσια πως ‘οι νεκροί θολώνουν' την επίδοση της κυβέρνησης. Η ύβρις του κ. Πολάκη είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς αυτής της κυβέρνησης».

Δένδιας: Διπλή η ανεπάρκεια της κυβέρνησης 

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι ασκεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», επισημαίνοντας :

« Απαντήσεις, πέραν μεμονωμένων δικαιολογιών που προκαλούν την κοινή νοημοσύνη, δεν έχουν δοθεί. Αλλά ας μην επικεντρωνόμαστε στο επιχειρησιακό επίπεδο μόνο, καθώς εκ των πραγμάτων υπάρχει τεράστιο ζήτημα διαχειριστικής ανεπάρκειας και ελλείμματος πολιτικής εποπτείας.  Μία πολιτική  εποπτεία η οποία στους κρίσιμους τομείς ασκείται με δύο τρόπους: Αφενός με την επιλογή των κατάλληλων ατόμων στην άσκηση κρίσιμων καθηκόντων και αφετέρου με τον έλεγχο εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του τρόπου με τον οποίο τα επιτελούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανές ότι υπήρξε αστοχία και στα δύο κρίσιμα και αλληλένδετα ζητήματα».         
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top