Σκουρλέτης: «Θα ήταν προκλητικό να πει κανείς ότι όλα έγιναν καλά»

«Η κυβέρνηση έχει αναλάβει όλη την ευθύνη»

Το γεγονός ότι δεν έγιναν όλα καλά στη διαχείριση της κρίσης κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο Μάτι παραδέχθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι την ευθύνη για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική την έχει αναλάβει συνολικά η κυβέρνηση και τόνισε ότι δεν είναι δουλειά του κάθε υπουργού να κάνει υπηρεσιακό σχέδιο, καθώς, όπως είπε «υπάρχουν επιτελείς». Σημείωσε ακόμα ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι προσπαθούν να κάνουν τους ειδικούς. 

«Δεν είναι ώρα να βγάζουμε συμπεράσματα απλά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, για να πέσουν κάποια κεφάλια. Σημασία έχει να κάνουμε μια αξιόπιστη αποτίμηση και να αποδοθούν ευθύνες. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να αποδοθεί η κάθε ευθύνη», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει ανασχηματισμός. 

«Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι έγιναν όλα καλά με τόσους νεκρούς, αυτό θα ήταν προκλητικό», συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές. 

«Θα πρέπει να πέσουν μάντρες, να συγκρουστούμε με συμφέροντα. Θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί», είπε. 

Τέλος σχολιάζοντας τη δήλωση Βερναρδάκη για τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι η αναφορά στα 44 χρόνια του πρωθυπουργού δεν είχε να κάνει με τη νεότητά του, αλλά με το ότι ο ίδιος δε θα πρέπει να έχει την ευθύνη για το χάος τόσων ετών με τα αυθαίρετα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top