Ο νέος «πόλεμος» Μητσοτάκη - Μαξίμου για τις πυρκαγιές

Η αναφορά σε ποινικές ευθύνες και η απάντηση για εκμετάλλευση

Τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για την τραγωδία από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης πρέπει να συνοδεύεται και από πράξεις και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό. Ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά τις ανθρώπινες ζωές κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τις παραιτήσεις του Νίκου Τόσκα, του Πάνου Σκουρλέτη, της Ρένας Δούρου, του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγού της Πυροσβεστικής ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου,  ενώ τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες: "Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Δεν το καταλαβαίνω. Πως κοιμούνται και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους; … Ζητώ από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου να αναλάβει εισαγγελέας και να αναθέσει την έρευνα σε Εφέτη Εισαγγελεα και Ειδικό Εφέτη ανακριτή αν χρειαστεί"

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ

Ειδικά για τον πρωθυπουργό,  ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός με αφορμή και το σήμα το Λιμενικού για την ύπαρξη νεκρού αρκετά νωρίτερα από την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες. 

"Επιβεβαιώνει ότι όλοι γνώριζαν σε αυτή τη θλιβερή σύσκεψη ότι υπήρχαν ανθρώπινα θύματα. Ή κάποιος δεν το είπε στον πρωθυπουργό και πρέπει να φύγει χθες ή το γνώριζαν όλοι και έπαιζαν θέατρο" τόνισε. 

"ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ"  

Ευθέως μάλιστα μίλησε για συγκάλυψη ενώ είπε ότι οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και από τον τρόπο με τον οποίο επισκέφτηκε το Μάτι ο πρωθυπουργός: "Δεν είδα σε κανένα πρόσωπο εμπλεκόμενου τη συντριβή. Δεν ειπώθηκε ένα συγνώμη". 

 ΜΑΞΙΜΟΥ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η κριτική του Κ.Μητσοτάκη, με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να απαντά:     "Σε μια συνέντευξη όπου ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να διαβάζει τις απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι επικοινωνιολόγοι του, επιχείρησε για άλλη μια φορά να βγάλει πολιτική υπεραξία, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από την απώλεια  δεκάδων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί, όμως, οι ανθρώπινες ζωές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Οι πολίτες κρίνουν και τους κρίνοντες".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top