Τι είδε ο Aλέξης Τσίπρας στο Μάτι – Αποκλειστικά πλάνα του Star

Και το συντονιστικό της Πυροσβεστικής επισκέφθηκε πάλι ο πρωθυπουργός

Τον τόπο της τραγωδίας επισκέφτηκε νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 8.20 π.μ. στις πληγείσες περιοχές και έγινε αντιληπτός από την κάμερα του Star που με εικονολήπτες τον Νίκο Μανούσο και τον Χρήστο Κολώνη ακολούθησε την αυτοκινητοπομπή και κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα μέχρι την αποβίβαση του Αλέξη Τσίπρα από το αυτοκίνητο. 

Διαβάστε επίσης:  Στον τόπο της καταστροφής ο Αλέξης Τσίπρας - Αποκλειστικές εικόνες STAR

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Ο πρωθυπουργός στο Μάτι διαπίστωσε με τα μάτια του το μέγεθος της καταστροφής και διαβεβαίωσε επί τόπου ότι οι αρχές είναι επί ποδός.

Συγκεκριμένα, έγινε ο διάλογος:   

- Τσίπρας: "Το ξέρω ότι με το δήμο είναι δύσκολα. Οι περιπολίες θα είναι επ' αόριστον. Είναι από την πρώτη στιγμή τα κλιμάκια του υπουργείου υποδομών και καταγράφουνε τις ζημιές. Αύριο ξεκινάει, εξ όσων γνωρίζω, η καταγραφή, μάλλον οι αιτήσεις που θα κάνουν οι δικαιούχοι προκειμένου να πάρουν την πρώτη βοήθεια. Κι εγώ θέλω το συντονιστικό που έχετε απ' ευθείας να επικοινωνήσει. Ο υπουργός Υποδομών είναι επί τόπου κάθε μέρα. Το υπουργείο Εσωτερικών, εμείς εδώ, με τις Αρχές να επικοινωνείτε. Και οτιδήποτε έχετε αυτή τη στιγμή ανάγκη θα είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό"
- Πολίτης  "Τα τηλέφωνά μου τα έχει το γραφείο του κ. Τζανακόπουλου, ευχαριστώ πάρα πολύ. Να βρούμε μια λύση" 
- Τσίπρας "Ναι, ναι.. ό,τι μπορούμε". 

Ο άνθρωπος που συνομίλησε ο πρωθυπουργός λέγεται Κώστας Κουτρουμπής και έχει διατελέσει διευθυντής του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου. 

 Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον τόπο της τραγωδίας κράτησε περίπου μία ώρα. Ο πρωθυπουργός πήγε στην Αργυρή Ακτή, στο Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι και στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής και του Στρατού. Λίγο μετά ανέβασε στο twitter φωτογραφίες και έγραψε: 
«Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης».  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΝΟΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Στην Αργυρή Ακτή εξήγησαν στον πρωθυπουργό ότι η δύσκολη πρόσβαση στη θάλασσα ήταν από τα μεγαλύτερα εμπόδια.

«Στα μέρη εκείνα δηλαδή δεν υπάρχει καμία πρόσβαση προς τη θάλασσα;» ρώτησε ο πρωθυπουργός, για να λάβει την απάντηση: 
«Καμία, καμία. Υπάρχει μόνο ιδιωτικός χώρος. Δεν υπάρχει η έννοια του κοινόχρηστου χώρου». 

Ο κ. Τσίπρας είδε και τα σημεία εκείνα που στενά μονοπάτια κατέληγαν σε γκρεμό, ενώ του έδειξαν και μονοπάτι που περνούσε μέσα από δασική έκταση χωρίς ασφάλεια σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που έζησε το Μάτι.  

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 

Η κάμερα του Star  κατέγραψε αποκλειστικά και την άφιξη του κ. Τσίπρα στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής

Εκεί ενημερώθηκε και για τον τρόπο με τον οποίο η πυρκαγιά πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος. 

«Μικρό πυροθερμικό φορτίο στο πρανές το δρόμου. Κι όμως η ακτινοβολία πέρασε και πήγε στον πλάτανο που τον βρήκε σαθρό και έκαψε στη ρίζα του» ενημέρωσαν οι αξιωματικοί της  Πυροσβεστικής τον κ. Τσίπρα.  

Αρχικά οι άνθρωποι της ασφάλειας του πρωθυπουργού μας ζήτησαν ευγενικά από το συνεργείο του Star να σταματήσει τη λήψη πλάνων.

Ωστόσο με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού πήρε τελικά την άδεια.  "Αφήστε τα παιδιά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εντάξει, δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι" ακούσθηκε να λέει ο κ. Τσίπρας. 

ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΜΠΗ

Ελάχιστοι κάτοικοι αντιλήφθηκαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού και όπως περιέγραψε μία από τις εθελόντριες,  διερχόμενοι οδηγοί που είδαν το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο αποδοκίμαζαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top