Έντονες αντιδράσεις για το πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για τους νεκρούς

Θύελλα μετά τις δηλώσεις Κουρουμπλή

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ομολογία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι πράγματι οι ΟΥΚάδες του Λιμενικού είχαν ενημερώσει πως υπάρχει νεκρός πριν πέσει το φως της ημέρας. Η πληροφορία ωστόσο δεν αξιολογήθηκε από την κυβέρνηση.

«Υπήρχε μια τέτοια πληροφορία Υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες. Στη θάλασσα δούλευε το σώμα αυτό. Δεν νομίζω ότι η πληροφορία ήταν ασφαλής. Μας δώσαν μια πληροφορία ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος νεκρός. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Αυτά θα τα δούμε όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα», είπε ο κ. Κουρουμπλής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

«Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα», αντέδρασε η ΝΔ επικρίνοντας την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες. Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς. 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις κι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς. Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Π. Χρηστίδης. 

«Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει  σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας.  

Στο στόχαστρο βάζουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό

«Ακόμα και μέσα σε αυτή την τραγωδία, αντί να ζητήσουν μια συγνώμη κουνούν το δάκτυλο και στα ίδια τα θύματα. Προχθές παραδόξως και εκ των υστέρων ο κ. Τσίπρας ανέλαβε, όπως είπε, την πολιτική ευθύνη. Ποια πολιτική ευθύνη όμως αφού ακόμα ισχυρίζονται ότι τα έκαναν όλα τέλεια;», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης. 

«Έφτασε με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο ύψιστο σημείο πολιτικής ύβρεως. Ανέλαβε με άνεση την "πολιτική ευθύνη" και ταυτοχρόνως "αμνήστευσε" πολιτικά τον εαυτό του και τους υπουργούς του», έγραψε στο Facebook ο Ε. Βενιζέλος. 

Στην κυβέρνηση πάντως βάζουν σε προτεραιότητα τις εντολές του πρωθυπουργού για ένα νέο οικιστικό σχέδιο, ενώ μιλούν και για αναμόρφωση της πολιτικής προστασίας

«Το σύστημα πολιτικής προστασίας πρέπει να αναμορφωθεί. / Δεν μπορεί να αναπαραχθεί στο Μάτι η σημερινή πολεοδομική εικόνα, είναι καταστροφικό"», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης. 

Την Τρίτη οι πληγέντες θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στους Δήμους Ραφήνας, Μαραθώνα και Μεγαρέων καθώς και στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top