Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά σε Ρωσία: Να μην ασεβεί επειδή νιώθει ισχυρότερη

Συμφωνία των Πρεσπών: Κατηγορεί τη ΝΔ για «ρητορική του μίσους»

Αυστηρό μήνυμα στη Ρωσία έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς, την ώρα που οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται «στο κόκκινο».

«Η Ρωσία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να ασεβεί ως προς τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους, επειδή νιώθει ισχυρότερη απέναντί του. Μια τέτοια στάση δεν θα την αποδεχτούμε, και το έχουμε αποδείξει, ούτε από τη δύση, ούτε από την ανατολή» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ρωσία στέλνει νέο μήνυμα: Η Ελλάδα μας απογοήτευσε

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι τα προβλήματα που έχουμε «πρέπει να λυθούν στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Να πάψουν να ονειρεύονται οι γείτονες μας τα νησιά του Αιγαίου και να κατανοήσουν ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αυγάτισε, σε αντίθεση με όσα έκαναν οι Τούρκοι σε βάρος της ομογένειας», είπε.

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τόνισε πως είναι «μεγάλης και συμβολικής σημασίας» να τους απελευθερώσει αμέσως η Τουρκία.

Ο κ. Κοτζιάς επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια.

«Η συμφωνία των Πρεσπών εμφάνισε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δυνάμεις που έχουν προσκολληθεί στο χθες και σε πολλά θέματα επιλέγουν την αδράνεια και στις δυνάμεις που πιστεύουν, όπως εμείς, σε μια ενεργητική δημοκρατική εξωτερική πολιτική που δραστήρια επιδιώκει να αλλάξει τις συνθήκες της περιοχής μας προς το καλύτερο», είπε τονίζοντας πως και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα «η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί από κοινού ρητορική μίσους».

«Δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την ιστορία, από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, ενώ δεν κατανοούν ως προς τη συμφωνία ούτε μια παράγραφο από το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top