Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Η χώρα μπήκε σε εκλογικό κύκλο

«Αποκομμένος από τη πραγματικότητα ο Τσίπρας ετοιμάζει φιέστες»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής επιτροπής του κόμματός του. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων,  κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει ψηφίσει τη μείωσή τους δύο φορές και διαμήνυσε ότι για τη ΝΔ δεν  υπάρχει θερινή ραστώνη.      

«Η χώρα έχει μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε: « Η κυβέρνηση που είναι έτοιμη να εκχωρήσει τα πάντα, μπορεί να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι, όποτε κι αν γίνουν εμείς θα νικήσουμε. Θα του πρότεινα να προκηρύξει τις εκλογές πριν την ΔΕΘ. Έτσι θα βρει ένα καλό άλλοθι να αποφύγει την επίσκεψή του στην βόρεια Ελλάδα. Ο δρόμος για την κάλπη δεν προβλέπεται ομαλός, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πολιτεύονται με όρους επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού».

«Η ατμόσφαιρα θα είναι γεμάτη παγίδες και δηλητήριο. Ήδη μιλούν για το φθινόπωρο του 2018 ή για τον Μάιο του 2019, ενώ άλλοι μιλούν για τετραπλές κάλπες. Μάταιος κόπος, θα υποστούν συντριβή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κατασκευάζει εχθρούς, θα επινοήσει σκάνδαλα, θα κάνει καθημερινότητα τα βρώμικα χτυπήματα, ο καθεστωτισμός θα φθάσει στα άκρα. Μάταιος ο κόπος της, εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το μέλλον και δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους» τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην "οδυνηρή συμφωνία των Πρεσπών  και το τέταρτο μνημόνιο και τη λαίλαπα φόρων που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2022", ενώ όσον αφορά την εκδήλωση που φημολογείται ότι θα κάνει η κυβέρνηση για το τέλος των μνημονίων, τον Αύγουστο στο Καστελόριζο, ανέφερε ότι οι πολίτες εξοργίζονται όταν βλέπουν φιέστες ενός πρωθυπουργού αποκομμένου από τη πραγματικότητα. «Ας κάνει όσες φιέστες θέλει ο κ. Τσίπρας, οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία, τα ψέματα τελείωσαν» τόνισε.

Για το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: 

«Η Ελλάδα βιώνει ήδη τα αρνητικά τετελεσμένα της συμφωνίας των Πρεσπών, για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει. Κάθε μέρα οι Σκοπιανοί επικαλούνται τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, αλλά και την ένταξη στο ΝΑΤΟ που τους έδωσαν οι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς, εγκαταλείποντας το πιο αποτελεσματικό όπλο που είχαμε στη διάθεσή μας και που χρησιμοποίησε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την εθνική γραμμή μέσα σε μερικές εβδομάδες και τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να κατηγορεί για ακροδεξιούς τους οκτώ στους δέκα πολίτες που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top