Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επισκέφθηκε ο πρέσβης της ΕΕ στην Τουρκία

Τι διαπίστωσε για την κατάστασή τους και η ενημέρωση στον Μ. Κεφαλογιάννη

Συλληφθέντες στρατιωτικοί Μητρετώδης Κούκλατζης

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία,  πρέσβης Κρίστιαν Μπέργκερ,  ενημέρωσε τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη συνάντηση που είχε με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο πρέσβης σημείωσε στον Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι μετά από προσπάθειες αρκετών εβδομάδων χθες,  Δευτέρα 16 Ιουλίου,  του δόθηκε επιτέλους άδεια από τις τουρκικές αρχές να επισκεφθεί τους δύο Έλληνες αξιωματικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

Στη συνάντηση που διήρκεσε αρκετή ώρα ο πρέσβης διαπίστωσε ότι οι δύο αξιωματικοί μας βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση και σωματική και πνευματική παρά τους 4,5 μήνες της παράνομης κράτησής τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης τον ευχαρίστησαν τόσο για την επίσκεψή του όσο και για τη ολόθερμη υποστήριξη και την αμέριστη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ευρωπαίων αξιωματούχων και των Ευρωπαϊκών Θεσμών στην περιπέτεια που περνάνε.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αφού ευχαρίστησε τον Κρίστιαν Μπέργκερ για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς τον ενημέρωσε για την σημερινή αρνητική εξέλιξη της 5ης κατά σειρά απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισής τους.

Του επισήμανε, επίσης, ότι ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης είναι Ευρωπαίοι πολίτες που φυλούσαν ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να ενταθούν οι ευρωπαϊκές προσπάθειες και ενέργειες για την άμεση απελευθέρωσή τους.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top