Καβγάς Άδωνη-Σκουρλέτη για τη Χρυσή Αυγή και τις δημοτικές εκλογές

"Θα βάλεις τη Χρυσή Αυγή στους Δήμους" - "Εσύ τη συναγωνίζεσαι"

«Τρικούβερτος» καβγάς ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη και στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, με τον πρώτο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο θα βάλει τη Χρυσή Αυγή σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και τον    δεύτερο να του αποδίδει προσωπική ευθύνη για την «τυχοδιωκτική ευθύνη», όπως είπε, της ΝΔ και τον «συναγωνισμό» με τη Χρυσή Αυγή.  

«Με την απλή αναλογική στους δήμους και χωρίς το όριο του 3%, θα έχει η Χρυσή Αυγή σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, δημοτικούς συμβούλους. Θα υπάρχει ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους; Και όχι μόνο η Χρυσή Αυγή, θα μετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που προδότες σας ανεβάζει και προδότες σας κατεβάζει, δεν θα εκλέξει δημοτικούς συμβούλους σχεδόν σε όλα τα δημοτικά συμβούλια με το νόμο σας; Θα δώσετε φωνή σε όλα τα δημοτικά συμβούλια στους πιο ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας και θα τους καταστήσετε πρώτη εικόνα στην Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος έσπασε το φράγμα και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και άρχισε να βγαίνει στα κανάλια ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων. 

«Ετοιμαστείτε μετά το νόμο σας, κ. Σκουρλέτη, να βλέπουμε παρόμοιους ανθρώπους και της άκρας, της μίας και της άκρας της άλλης, σε όλα τα κανάλια και θα βλέπετε τον δημοτικό σύμβουλο της Πλεύσης Ελευθερίας να λέει τον κ. Σκουρλέτη προδότη, να είναι στα κανάλια και θα είναι με το νόμο σας", ανέφερε ακόμα  ο Α. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όταν θα γίνει αυτή εκλογική αναμέτρηση και μετά οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν θα κυβερνώνται, ποιος θα μπορεί να τα αντιστρέψει; Κανένας! Θα περάσουν 4 χρόνια χάους, που ίσως να είναι και αυτό που τελικά θέλετε. Να ναρκοθετήσετε την επόμενη κυβέρνηση, να γίνει ο πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης να μην δουλεύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να υπάρχει παντού χάος και να βάλετε παντού εμπόδια στην επόμενη κυβέρνηση. Αυτό είναι το πραγματικό σας σχέδιο».

Ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε, σε επίσης υψηλούς τόνους:     

«Μέχρι το 2000 όλα τα ψηφίσματα της ΚΕΔΕ ήταν ομόφωνα υπέρ της απλής αναλογικής. Τι επεδίωκε η ΚΕΔΕ; Τον αυτοχειριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Όχι βέβαια!", απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Α. Γεωργιάδη: "Εσείς έχετε δείξει την απέχθεια στη δημοκρατική διαδικασία. Και όσον αφορά τις νέες δυνατότητες των άκρων, να εκφράζονται με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, εσείς δεν πρέπει να το λέτε που έχετε βάλει το κόμμα σας σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με την Χρυσή Αυγή υιοθετώντας έναν τυχοδιωκτικό εθνολαϊκισμό! 'Αρα εσείς προσωπικά ευθύνεστε γι΄αυτή τη μετατόπιση στο προφίλ και στην πολιτική της ΝΔ! Αλλού λοιπόν τέτοιες ευαισθησίες!»

Ο καβγάς δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άρχισε να φωνάζει, απευθυνόμενος  στον κ. Σκουρλέτη:  "Είναι ντροπή σας να με βάζετε εμένα στο κάδρο με τη Χρυσή Αυγή! Ντροπή σας πραγματική! Εσείς ήσασταν στην πλατεία των αγανακτισμένων με τη Χρυσή Αυγή και φωνάζατε, εσείς ρίξατε με τη Χρυσή Αυγή την κυβέρνηση Σαμαρά άρα όχι σε εμάς υποδείξεις για τη Χρυσή Αυγή!".  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top