Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, όπως είχε προαναγγείλει,  ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, όπως ανακοινώθηκε μετά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ .Καμμένος είχε διαφωνήσει με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια για την ονομασία και είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής της ΝΔ, γεγονός που επέφερε τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ.     

Στο κείμενο της δήλωσής παραίτησής του, ο κ. Καμμένος αναφέρει, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής:     

«Αξιότιμε K. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Ύστερα από την διαγραφή μου από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τις δυνατότητες που μου παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής.

Υποβάλλω ενώπιόν σας την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. 

Ευχαριστώ θερμά εσάς προσωπικά, τους συναδέλφους Αντιπροέδρους, το σύνολο των Βουλευτών αλλά και τις υπηρεσίες της Βουλής με τις οποίες συνεργάστηκα άρτια καθ' όλο το διάστημα της Αντιπροεδρίας μου.

Ήταν για μένα ύψιστη τιμή».

Η Βουλή θα εκλέξει νέο αντιπρόεδρο με ψηφοφορία  την Τετάρτη στις  14:00.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top