Μηνυτήρια αναφορά από Καμμένο-Κουβέλη κατά Μπαρμπαρούση

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αναπληρωτής του

Μηνυτήρια αναφορά από Καμμένο-Κουβέλη κατά Μπαρμπαρούση

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, κατά του διαγραφέντος βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπααμπαρούση, στην  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.     

O κ. Καμμένος δήλωσε μετά την επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου:  

«Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων, σήμερα το πρωί στη Βουλή διεπράχθη μία προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

Στο θέμα που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχει δικαίωμα κανείς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, να αμφισβητήσει τη δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πλέον φαντάσματα του παρελθόντος, τα οποία στοίχισαν πολύ ακριβά στη χώρα.

Στην παρουσία μας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κουβέλη, εγχειρίσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα από το video στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα. Θα σας τα εξηγήσει καλύτερα ο κ. Αναπληρωτής».

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης δήλωσε;  

«Τα όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα τα οποία προσβάλουν τη Δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έρθουμε στη Δικαιοσύνη και γι’ αυτό συναντήσαμε τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή, στον οποίο - όπως σας είπε ο Υπουργός - καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία. Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας. Και ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της υποχρέωσης και αυτού του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα το οποίο έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κανένας δεν δικαιούται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top