Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο αλλά με «παρατράγουδα» στην ψηφοφορία

Κλήθηκαν να… ξαναψηφίσουν βουλευτές που δεν κατέγραψε την ψήφο τους το ηλεκτρονικό σύστημα

Με154 «ναι» - 144 «όχι»  υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 298 παρόντων βουλευτών, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση την καταψήφισαν. Την ονομαστική ψηφοφορία  είχε ζητήσει το ΚΚΕ.

Η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ υπερψηφίστηκε επίσης από τους 154 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ καταψηφίστηκε από 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε σύνολο 292 παρόντων.  

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ονομαστικής ψηφοφορίας σημαδεύτηκε πάντως από «παρατράγουδα» καθώς είτε εξαιτίας δικού τους λάθους είτε λόγω τεχνικού προβλήματος αρκετοί βουλευτές εμφανίσθηκαν στο σύστημα να μην έχουν ψηφίσει!      

Το αποτέλεσμα ήταν να κληθούν εσπευσμένα να επιστρέψουν στην αίθουσα της Ολομέλειας, από την οποία οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει θεωρώντας ότι είχε καταγραφεί η ψήφος τους και να ψηφίσουν για δεύτερη φορά ονομαστικά, με την «παραδοσιακή» μέθοδο!    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top