«Δε φοβόμαστε τα συλλαλητήρια» το μήνυμα της κυβέρνησης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Δε φοβόμαστε τα συλλαλητήρια

«Σέβομαι τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά δεν τις φοβάμαι» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, θα πάει το θέμα της συμφωνίας μέχρι τέλους. Και αυτό ήταν ένα διπλό μήνυμα.

Απευθυνόταν τόσο προς τις επερχόμενες λαϊκές αντιδράσεις, με τα συλλαλητήρια που ετοιμάζονται από αυτό το σαββατοκύριακο στις Πρέσπες, ενόψει της συνάντησης Τσίπρα-Ζάεφ, όσο και στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Διαβάστε ακόμη: Καταθέτει πρόταση μομφής για το Σκοπιανό η ΝΔ

Όσον αφορά το δεύτερο, δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του για την ψηφοφορία για τη συμφωνία, όπου εκτίμησε πως θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: «Ο Καμμένος δε θα ρίξει την κυβέρνηση για να κάνει καριέρα»

«Η ψηφοφορία για τη συμφωνία σαφώς και θα λάβει χαρακτήρα ψήφο εμπιστοσύνης. Όλες οι κρίσιμες ψηφοφορίες λαμβάνουν αυτόν τον χαρακτήρα. Πιστεύω ότι θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία» είπε ο κ. Τσίπρας. Ουσιαστικά, έδειξε ότι αναμένει τη στήριξη της κεντροαριστεράς, η οποία θα καλύψει το «κενό» του Πάνου Καμμένου στην ψηφοφορία.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

«Είναι δυνατόν να κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μία άλλη χώρα; Αν αλλάζαμε κάτι εμείς, τότε ναι, θα κάναμε δημοψήφισμα. Τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις που παίρνουμε, πιστεύω θα τις κρίνει η ιστορία και δεύτερον, κατοχυρώνει στο μέγιστο τις δικές μας απαιτήσεις και γραμμές. Για ποιο λόγο να βάλουμε εμπόδια;» είπε ο πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top