Αισιόδοξος ο Τζανακόπουλος ότι ο Ζάεφ θα κάνει το αποφασιστικό βήμα

Καλεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων «να αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες του»

Αισιόδοξος ο Τζανακόπουλος ότι ο Ζάεφ θα κάνει το βήμα

Την αισιοδοξία του ότι ο Ζόραν Ζάεφ «θα κάνει το αποφασιστικό βήμα» και θα υπάρξει αίσια έκβαση στη διαπραγμάτευση για την ονομασία της  ΠΓΔΜ, εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναγνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση αλλά και η πολιτική απόφαση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας «δεν είναι εύκολες»,  αλλά καλεί τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας  «να σκεφτεί όλες τις πτυχές και να αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες του».

Σχετικά με τη  στάση του προέδρου της ΝΔ  Κυριάκου Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει  ότι «στο εξωτερικό προσπαθεί να εμφανιστεί ως μετριοπαθής πολιτικός και στο εσωτερικό εξακολουθεί να άγεται και να φέρεται από τους ακροδεξιούς στους οποίους έχει παραδώσει τα κλειδιά της ΝΔ». Για το ίδιο ζήτημα υποστηρίζει επίσης  ότι  «μέχρι να αποφασίσει θα έχει απολέσει και όποια ψήγματα αξιοπιστίας τού έχουν απομείνει».

Ο κ. Τζανακόπουλος δηλώνει όσον αφορά τη λήξη του προγράμματος ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η καθαρή έξοδος και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «επιθυμεί ένα νέο μνημόνιο, που θα έχει ως αποτέλεσμα να συρθεί ξανά η χώρα στον βούρκο της λιτότητας και των διαρκών εξωτερικών καταναγκασμών».

Αναφέρει επίσης ότι η αξιοπιστία της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα δεν θα κριθεί από τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top