Στα χρώματα του Gay Pride σήμερα η Αθήνα και η Βουλή!

Φεστιβάλ «υπερηφάνειας» αλλά και αντιδράσεις - Μήνυμα Τσίπρα και αντιπροσωπεία και της ΝΔ στην παρέλαση

Σε χρώματα του Gay Pride σήμερα η Αθήνα και η Βουλή!

Στην πλατεία Συντάγματος για δεύτερη συνεχή χρόνια θα πραγματοποιηθεί σήμερα το φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride).

Η παρέλαση ξεκινάει στις 7 μ.μ. με το φετινό σύνθημα του Athens Pride 2018  να είναι το  «Παρούσα». Για  πρώτη φορά όμως η Βουλή θα φωταγωγηθεί στα χρώματα του φεστιβάλ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από ορισμένους βουλευτές,  αν και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ισχυρίσθηκε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση.

 Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δήλωσε για την φωταγώγηση  ότι  τη  θεωρεί  προσβολή για το κοινοβούλιο και πρόσθεσε: «Ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου».

 Αλλά και ένας άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο  Κώστας Κατσίκης τόνισε: « Δεν είναι κλαμπ, δεν είναι συναυλιακός χώρος, πρέπει να αποδίδεται ο σεβασμός που της αναλογεί».

 Εντάσεις προκλήθηκαν και στην ολομέλεια με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο να δηλώνει: «Θα θελα να σχολιάσω την απόφαση που πήρε ο τσαουσεσκίζοντας πρόεδρος της Bουλής για τη φωταγώγηση της Bουλής αύριο στο gay shame και θα του πρότεινα να βάλει και ένα κόκκινο φανάρι» .

 ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΝΔ ανακοίνωσαν ήδη ότι θα στείλουν αντιπροσωπεία  τους στο Gay Pride το απόγευμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter:   «Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top