Σκληρή γλώσσα Καμμένου κατά της Τουρκίας

Τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ο Πάνος Καμμένος στις Βρυξέλλες

Τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ο Πάνος Καμμένος στις Βρυξέλλες, για τις απαράδεκτες τουρκικές απειλές περί απαγωγής των "8" Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται ελεύθεροι στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός ρώτησε ευθέως τον Τούρκο ομόλογό του αν επιβεβαιώνει αυτές τις προθέσεις, αλλά απάντηση δεν πήρε.

Με σκληρή γλώσσα κατά της Άγκυρας, ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε στους ομολόγους του τού ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την πρόθεση της Τουρκίας να απαγάγει τους «8» στρατιωτικούς της που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως προανήγγειλε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

 «Απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει» τόνισε σε ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας υπουργός ρώτησε ευθέως τον Τούρκο ομόλογό του αν επιβεβαιώνει τις προθέσεις της Άγκυρας περί απαγωγής των «8», όμως απάντηση δεν πήρε.

«Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι τέτοιου είδους παληκαρισμοί εν όψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό, θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι δε μπορεί να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες, να κάνει τον καλό σύμμαχο» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος .

ΤΟΥΡΚΙΚΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο ελληνικό Πεντάγωνο δεν αποκλείουν η Άγκυρα να προσπαθήσει να κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση στο Αιγαίο ενόψει και των εκλογών της 24ης Ιουνίου, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση ότι τρία τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής.

Στο παιχνίδι της προκλητικής ρητορικής μπαίνει και η τουρκική αντιπολίτευση, που αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα 18 νησιών του Αιγαίου.

«Allah bana Nα με αξιώσει ο Αλλάχ και να το επιτρέψει ο λαός μου δείχνοντας την ευγένειά του να εκλεγώ. Και η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου να είναι σε ένα από τα 18 νησιά . Μετά θα πάω στην Κύπρο» δηλώνει η Μεράλ Ακσενερ.

ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "8"

Η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι παγώνει τη συμφωνία επανεισδοχής για το προσφυγικό, που πάντως έτσι κι αλλιώς είχε ατονήσει στην πράξη, ενώ συνεχίζει να κατηγορεί την Ελλάδα για το θέμα των «8» Τούρκων στρατιωτικών.

 

,Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top