Μητσοτάκης στον Ταγιάνι: Να μην πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό με την Ελλάδα η Ιταλία

Πηγές Μαξίμου: Για ακόμη μία φορά ο Μητσοτάκης εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό

Μητσοτάκης με Ταγιάνι για Ελλάδα και Ιταλία

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος  βρίσκεται στο Μόναχο για τη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, στο περιθώριο της οποίας συζήτησε με τον κ. Ταγιάνι περίπου για 15 λεπτά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της Ιταλίας,  με τον πρόεδρο της ΝΔ να εκφράζει  την ελπίδα «να μην χρειαστεί η Ιταλία να περάσει την ίδια διαδικασία που πέρασε η Ελλάδα και να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι στην παρέμβασή του αύριο στη συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ θα προτείνει λύσεις για το πως η κεντροδεξιά στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό και ότι «στην περίπτωση της χώρας μας οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη».

Όπως επίσης ανέφερε θα εξηγήσει πως «η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα  διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη».

Για τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας σχετικά με την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για απαράδεκτους ισχυρισμούς και ότι «παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη δεν χωρούν», ενώ όσον αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν για τον Αλέξη Τσίπρα (για την υπόσχεσή του όπως είπε για παράδοση των αξιωματικών) ο  πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επίσημα.

Για το Σκοπιανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και κατανοητή στους κόλπους του ΕΛΚ.

Πηγές Μαξίμου: Για ακόμη μία φορά ο Μητσοτάκης εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό  

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης, παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΕΛΚ.

Κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι από το εξωτερικό υπονομεύει τη χώρα και υπογραμμίζουν ότι «για ακόμη μια φορά εκτίθεται και θα διαψευσθεί».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει».

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται και θα διαψευσθεί», τονίζουν, για να σχολιάσουν: «Ας μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα να υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά συμφέροντα μαζί με τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δε χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top