Βίτσας: Μόνο σύμβουλος, όχι χρηματοδότης το ΔΝΤ

Eπανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της ιταλικής κρίσης.

Βίτσας: Μόνο σύμβουλος, όχι χρηματοδότης το ΔΝΤ

«Το ΔΝΤ θα μείνει στο πρόγραμμα μόνο ως σύμβουλος, και όχι ως χρηματοδότης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βίτσας, στον απόηχο του άκαρπου Washington Group, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της ιταλικής κρίσης. 

Νωρίτερα και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος εξέφρασε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει μόνο στο ρόλο του τεχνικού συμβούλου. 

Εν τω μεταξύ όσον αφορά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε στο ΣΚΑΪ πως: «Αυτά που ψηφίσαμε έχουν λογική ότι τα ισοδύναμα και τα μέτρα παίρνονται την ίδια στιγμή, οπότε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι μηδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι για τον καθένα θα είναι μηδέν». Για αυτούς που είναι πιο χαμηλά, εξήγησε ο κ. Βίτσας, μπορεί να υπάρχει και κάποιο κέρδος, ενώ γι’ αυτούς που είναι σε μια μεσαία κατάσταση, μπορεί να υπάρχει και κάποια χασούρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top