«Καμπανάκι» στην Ελλάδα από τον Κοστέλο λόγω της κρίσης στην Ιταλία

«Το πρόγραμμα τελειώνει, αλλά μην εφησυχάζετε!»

 «H λήξη του προγράμματος δεν πρέπει να παρερμηνευθεί σαν όλα τα προβλήματα να έχουν λυθεί. Τα διαρθρωτικά προβλήματα πρέπει να εξακολουθήσουν να ελέγχονται»:   Το μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν έστειλε από την Αθήνα ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενώ σχολίασε ότι κάποιες από αυτές απαιτούν 5 ή 10 χρόνια ακόμη για να αποδώσουν.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω απευθύνθηκε εμμέσως στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι η κρίση στην Ιταλία περιέχει ένα «χρήσιμο μήνυμα», ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να προχωρήσει στην «αντιστροφή μέτρων» καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των θεσμών.

Κατά τα άλλα ο κ. Κοστέλο εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι αναμένει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 21 Ιουνίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters αναφέρει πως οι αποφάσεις του Βερολίνου σχετικά με το ελληνικό χρέος θα καθυστερήσουν. "Αναμένουμε τις τελικές εκτιμήσεις και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας στο τέλος Ιουνίου" τόνισε.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟ ΩΚΕΑΝΟ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στις ευθύνες που προκύπτουν με τη  λήξη του ελληνικού προγράμματος για την Ελλάδα αλλά και για τους εταίρους, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.    

«Έχουμε πλήρη επίγνωση εμείς στην Ελλάδα ότι μπαίνουμε μετά τη λήξη του προγράμματος σε αυτό τον ταραγμένο ωκεανό. Θα αγωνιστούμε παραμένοντας πάντα μέσα στην Ευρώπη γιατί σας είπα είμαστε συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι να πράξουμε αυτό που μας αναλογεί. Θα λέμε πάντα όμως, ευθαρσώς, χωρίς αλαζονεία αλλά με πλήρη συναίσθηση του Ευρωπαϊκού μας ρόλου την πλήρη αλήθεια στους εταίρους μας. Ότι η αλληλεγγύη είναι το μέσο που θα φτάσουμε στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση»

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων υποσχέθηκε μείωση φόρων στον τουρισμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top