Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Βολές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα – Στο στόχαστρο η καθαρή έξοδος

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για επικαιροποιημένο μνημόνιο

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου μνημονίου από την Κομισιόν.         

  ΝΔ: Η Κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια στους πολίτες

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Το επικαιροποιημένο μνημόνιο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει τη νέα μείωση των συντάξεων που ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και θα εφαρμοστεί την πρώτη Ιανουαρίου του 2019.

 Η Κυβέρνηση να πάψει, επιτέλους, να κρύβεται.

 Είναι αλήθεια ότι οι μειώσεις που επιβάλλονται ήδη με το νόμο Κατρούγκαλου φτάνουν ακόμη και τα 438 ευρώ;  Είναι αλήθεια ότι θα επιβληθούν νέες μειώσεις ακόμη και σε συντάξεις των 600 ευρώ;

 Η Κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια στους πολίτες».

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ:  Τρανταχτή διάψευση των όσων είπε χθες ο κ. Τσίπρας

«Η δημοσίευση του επικαιροποιημένου μνημονίου επιβεβαιώνει πλήρως την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Αποτελεί τρανταχτή διάψευση, των όσων είπε χθες ο κ. Τσίπρας περί δήθεν «καθαρής» εξόδου» αναφέρουν πηγές του Κινήματος Αλλαγής.  

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: « Ο Τσίπρας ψεύδεται για δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια

« Ο Τσίπρας ψεύδεται για δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια, την στιγμή που φέρνει νέο μαχαίρι στις συντάξεις και τα εισοδήματα των Ελλήνων» επισημαίνει η Χρυσή Αυγή.  

ΚΚΕ: Το παραμύθι της “καθαρής εξόδου” απ’ τα μνημόνια διαψεύδεται πλέον και επίσημα

«Το παραμύθι της “καθαρής εξόδου” απ’ τα μνημόνια διαψεύδεται πλέον και επίσημα. Αντί για έξοδο απ’ τα μνημόνια έρχεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο με ματωμένα πλεονάσματα, ενισχυμένη εποπτεία, διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων, νέο τσεκούρι σε συντάξεις και αφορολόγητο και συνέχιση όλων των “μεταρρυθμίσεων” που ζητούν κεφάλαιο και ΕΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:  «Καθαρή έξοδος απ’ τα μνημόνια, για το λαό σημαίνει μόνο κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Στ. Θεοδωράκης: Προφανώς η χώρα θα είναι σε μνημόνιο για πολλά ακόμα χρόνια

 Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η χώρα από τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. «Προφανώς η χώρα θα είναι σε μνημόνιο για πολλά ακόμα χρόνια, με την προϋπόθεση ότι θα έχει πολλές υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει φτηνό χρήμα. Τον Αύγουστο τελειώνουν τα εγγυημένα δανεικά, που σημαίνει ότι θα είμαστε μόνοι μας, χωρίς δανεικά από την Ευρώπη. Θα πρέπει να βγούμε στις αγορές και να ζητήσουμε ενίσχυση, αλλά οι αγορές θα είναι σκληρές μαζί μας. Ποιος θα επωμιστεί, λοιπόν, τα βάρη; Ο Έλληνας;» αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επεσήμανε ότι «δεν έχουμε ακούσει την απάντηση στο ερώτημα που θα έπρεπε να μας είχε απασχολήσει και να μας είχε βασανίσει "Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη;".

Ένωση Κεντρώων: Θολό το τοπίο μετά τον Αύγουστο

«Η κυβέρνηση υπόσχεται καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο και ελευθερία κινήσεων για την οικονομίας μας. Όμως όταν ξυπνήσουμε στις 21 Αυγούστου, το τοπίο θα είναι εξίσου θολό με εκείνο της προηγούμενης, η ατζέντα των υποχρεώσεων για την χώρα μας, η ίδια και η χώρα μας θα οφείλει να τηρήσει απόλυτα αυτά που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή.  Είτε καθυστερήσουν οι εκλογές και μείνει λίγο ακόμη ο κ. Τσίπρας, είτε γίνουν εκλογές και εκλεγεί άλλος πρωθυπουργός, η τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας είναι μονόδρομος και όσοι υπόσχονται αλλαγές συμφωνιών με διαπραγμάτευση, απλά κοροϊδεύουν το λαό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top