Τόσκας: Καταδικάζω τον Ρουβίκωνα - Δε συμφωνώ με τη θεωρία των δύο άκρων

Φασιστική η επίθεση στον Μπουτάρη, συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους δράστες»

«Πολύ σύντομα συνελήφθησαν 4 δράστες που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη. Συνεχίζονται οι έρευνες για τα υπόλοιπα άτομα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, σχετικά με την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης   την οποία χαρακτήρισε «άνανδρη, τραμπούκικη, φασιστική επίθεση», που  «δεν είχε καμία σχέση με την εκδήλωση».

Όπως πρόσθεσε «πρόκειται για συστηματική τακτική από ακροδεξιούς κύκλους με την ανοχή κάποιων που προσπαθούν να εισπράξουν οφέλη από ακραίες εκδηλώσεις».

Όσον αφορά τη δήλωση του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος απέδωσε ευθύνες στη ΝΔ για την επίθεση στον κ. Μπουτάρη, ο κ. Τόσκας σχολίασε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πρακτικές και τις αντιλήψεις της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, του Χρύσανθου  Λαζαρίδη, του Μπαλτάκου,  για το ποιοι είναι οι συγγενείς χώροι του κόμματός τους…  Να θυμίσω και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ οι οποίες δεν καταδικάστηκαν».  

Ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι «η δράση του ακροδεξιού χώρου είναι εμφανής και δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα όρια» και υποστήριξε:  «Ένα μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κοντά σε ακροδεξιές αντιλήψεις. Δεν το κρύβει. Η συντηρητική πλευρά έχει και αυτή μια ιστορία δημοκρατική και πρέπει να καταδικάζει όσους γλυκοκοιτάζουν την ακροδεξιά».

Σχετικά με τον Ρουβίκωνα και τη νέα εισβολή χθες (στο ΣτΕ) ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι  «η  δράση του Ρουβίκωνα μας προβληματίζει». Όπως τόνισε  «φυσικά είναι καταδικαστέα» ενώ παραδέχθηκε ότι «μας κάνει κακό πολιτικά».

Δήλωσε πάντως ότι έχουν γίνει και συλλήψεις και προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα και ισχυρίσθηκε  ότι «δεν είναι ατιμώρητος ο Ρουβίκωνας», αν και όπως διευκρίνισε «δεν θα υιοθετήσω την θεωρία των δύο άκρων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top