Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Τσίπρα-Ζάεφ

Τι επισημαίνουν τα κόμματα για μια συμφωνία στο Σκοπιανό

Τη θέση τους εξέφρασαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια και για μια ενδεχόμενη συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μεταξύ άλλων τα κόμματα ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους:

ΝΔ:  «Αργά τη θυμήθηκε τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας, όταν επί μήνες διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, διχάζοντας τον ελληνικό λαό και χλευάζοντας τις ευαισθησίες του».

KINHMA ΑΛΛΑΓΗΣ:  «Στόχος, όπως άλλωστε μας έχει ενημερώσει και η Κυβέρνηση, για την επίλυση του θέματος, είναι μία ολοκληρωμένη συμφωνία που περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes), την αλλαγή του συντάγματος, μια συμφωνία με όλες τις δεσμευτικές ρυθμίσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας. Μια συμφωνία που θα αντέξει στο χρόνο και δεν θα επηρεάζεται από πολιτικές ανακατατάξεις».

ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ έχει αντιταχθεί εξαρχής στην ένταξη της FYROM και συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων, στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη εχθρική για τους λαούς της περιοχής. Κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όσο κι αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί ανιστόρητα να το αποσιωπά. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η πραγματική λύση απαιτεί επίσης καθαρές εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού και για το απαραβίαστο των συνόρων, που σημαίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, άμεσα και όχι στο μέλλον».

Ν. Μιχαλολιάκος (ΓΓ Χρυσής Αυγής):  «Δημοψήφισμα τώρα για το όνομα των Σκοπίων. Κάθε άλλη επιλογή είναι όχι μόνο αντεθνική, αλλά και αντιδημοκρατική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top