Στην Ίμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητσοτάκης

Η συνάντηση με 98χρονο Έλληνα κάτοικο και η μαντινάδα από Κρητικό του νησιού

Πρώτη δημοσίευση 16.14 

Στην Ίμβρο βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος… ξεπέρασε το ατύχημα που είχε χθες στους Κήπους με το διαβατήριό του.

Διαβάστε ακόμη: To τρολάρισμα του Κυριάκου στη Μαρέβα για το ξεχασμένο διαβατήριο!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, συναντήθηκε σε συγκινητικό κλίμα με ομογενείς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα παραστεί στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ίμβρο.

* O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο και το σχολείο όπου πηγαίνουν τα λιγοστά ελληνόπουλα της Ίμβρου. Τα παιδάκια τραγούδησαν στο πρόεδρο της ΝΔ και οι Ίμβριοι εκπαιδευτικοί είπαν στον κ. Μητσοτάκη πως είναι πανευτυχείς που διδάσκουν εκεί.

«Ήταν όνειρο ζωής να έρθω στην Ίμβρο να διδάξω. Είναι αυτό που στερήθηκα εγώ ως παιδί» είπε ένας δάσκαλος στον κ. Μητσοτάκη.

* Ο πρόεδρος της ΝΔ και η σύζυγός του, Μαρέβα, συνομιλούν με τα παιδιά του σχολείου της Ίμβρου

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στη Μητρόπολη και περπατώντας μετά στα πλακόστρωτα σοκάκια του νησιού, ενώ συνάντησε και έναν 98χρονο Έλληνα κάτοικο.

«Καλή τύχη να έχεις» είπε στον κ. Μητσοτάκη ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε ως αίτημα να σταματήσουν οι μειώσεις στις συντάξεις. Ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε ότι μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις μειώσεις. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με τον Τούρκο έπαρχο και του Τούρκο δήμαρχο του νησιού, όπου του επισημάνθηκε η ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ίμβρου με τα νησιά του Β. Αιγαίου. 

* Ο κ. Μητσοτάκης, μετά της συζύγου του, συνάντησε τον Τούρκο έπαρχο, Muhittin Gurel

Στον περίπατο που έκανε στα σοκάκια βρήκε και πατριώτη του, Κρητικό που του είπε και μαντινάδα: «Γλυκοχαράζει η αυγή και πλησιάζει η ώρα που κρητικός πρωθυπουργός θα κυβερνά τη χώρα».

* Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλεί με κατοίκους του νησιού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη συνέπεσε χρονικά με την επίσκεψη του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στις φυλακές της Ανδριανούπολης προκειμένου να δει από κοντά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εκεί.

Διαβάστε ακόμη: Ξέσπασε σε λυγμούς on air ο Κεφαλογιάννης για τους δύο στρατιωτικούς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top