Κοτζιάς: Φθάσαμε κοντά στα χειρότερα με την Τουρκία!

«Αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούμασταν»

Κοτζιάς: Φθάσαμε κοντά στα χειρότερα με την Τουρκία!

Χάρη στην ψυχραιμία της ελληνικής πλευράς αποφεύχθηκαν χειρότερες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις  τονίζει  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε απόσπασμα τηλεοπτικής του  συνέντευξης που θα μεταδοθεί στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι.

«Σε μία - δύο περιπτώσεις έφθασαν οι Τούρκοι πιο κοντά (στην κόκκινη γραμμή). Δεν την παραβιάσανε. Όπως π.χ. με την πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. Αυτός ο εμβολισμός αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε» απάντησε σε σχετική ερώτηση  ο  υπουργός Εξωτερικών.

Για την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο  κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι δεν  είναι σε θέση να απαντήσει αν έπεσαν σε παγίδα, αλλά τόνισε ότι  «ο τρόπος όμως της (τουρκικής) συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης».

Όπως συμπλήρωσε «δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που μπαίνανε και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top