Τσίπρας-Γιούνκερ: Τον Αύγουστο η Ελλάδα θα γίνει και πάλι κανονική χώρα

«Η υπεραπόδοση της οικονομίας το διαβατήριο μας για καθαρή έξοδο» είπε ο πρωθυπουργός - Νέα ενημέρωση: 20:54

Η Ελλάδα σε τέσσερις μήνες θα είναι και πάλι μία κανονική χώρα, είπαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας θα είναι το διαβατήριό μας για την “καθαρή” έξοδο» από το μνημόνιο, ενώ τόνισε πως είμαστε «κοντά στην οριστική ρύθμιση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε την Ελλάδα να ολοκληρώσει την τέταρτη αξιολόγηση για να προχωρήσει και η συζήτηση για το χρέος.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συμφωνήσαμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του επίσκεψη στη μνημονιακή Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα ξαναγίνει μετά από οκτώ χρόνια μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης.

Ο ελληνικός λαός με θυσίες και στερήσεις διεκδίκησε και πετυχαίνει να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη αλλά και να εξορθολογίσει τα δημόσια οικονομικά της, προχωρώντας ταυτόχρονα σε σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς την ανάγκη μιας πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.

Το διαβατήριο για την καθαρή έξοδο δεν είναι άλλο από την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, που εξέπληξε τους εταίρους μας, και βοήθησε στην αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας.

Αποκατάσταση της κανονικότητας σημαίνει ανάκτηση της κυριαρχίας μας στο πλαίσιο της ευρωζώνης αλλά όχι επιστροφή στο παρελθόν. Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που οδήγησαν στην κρίση.

Για Τουρκία: Παραμένουμε αποφασιστικοί αλλά και ψύχραιμοι στην αντιμετώπιση προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο έναντι των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά επιμένοντας και στον διάλογο

Τι είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Πριν από το τέλος αυτού του καλοκαιριού η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα τόσο κανονική όσο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος υποστήριξης της Ελλάδας.

Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε σύντομα την τέταρτη αξιολόγηση και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο θέμα μείωσης του χρέους και θα ήθελα όλα τα κράτη να σεβαστούν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα εργασίας που έχει υιοθετηθεί.

Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές, εξαιρετικές ήταν και οι θυσίες των Ελλήνων και τα πρώτα αποτελέσματα τα έχουμε μπροστά μας. Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top