Περιοδεία Κοτζιά σε Βελιγράδι, Αχρίδα και Πρίστινα

Το απόγευμα συνάντηση με Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό

Περιοδεία Κοτζιά σε Βελιγράδι, Αχρίδα και Πρίστινα

Τριήμερη περιοδεία πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς σε Σερβία, ΠΓΔΜ και Κόσοβο.

Ο κ. Κοτζιάς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ομολόγου του και αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, με τον οποίο θα έχει συνάντηση, ενώ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντρ Βούτσιτς.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο υπουργών Εξωτερικών, εκτός από τα διμερή και τα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα, θα βρεθούν οι εξελίξεις στην περιοχή με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων τον Μάιο.

Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν, επίσης, την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας, εν όψει του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας καθώς και την περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση τις υποδομές, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Χθες, στο δείπνο που παρέθεσε ο κύριος Ντάσιτς τραγούδησε το "Μη μου θυμώνεις μάτια μου" και ο Ν. Κοτζιάς ζήτησε να του παιξουν το "Tamo da leko" που σημαίνει "Εκεί Μακριά" και ήταν το τραγούδι που έλεγαν Σέρβοι στρατιώτες στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, οι οποίοι είχαν βρεθεί στην Κέρκυρα.

Το απόγευμα, μετά το πέρας των συνομιλιών, ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσουν για την Αχρίδα όπου ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν τη θετική μελλοντική ατζέντα της συνεργασίας των δύο χωρών, υπό την αίρεση της επίλυσης του ονοματολογικού.

Επόμενος και τελικός σταθμός της περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών θα είναι η Πρίστινα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα διμερούς συνεργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top