H αντίδραση του Καμμένου για την πρόκληση στη νήσο Ρω

O υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε με ένα retweet

H αντίδραση του Καμμένου για την πρόκληση στη Ρω

Με ένα retweet σε ανάρτηση χρήστη του twitter επέλεξε να σχολιάσει τη νέα τουρκική πρόκληση στη Ρω ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αν και το Μέγαρο Μαξίμου με καθυστέρηση αρκετών ωρών στην αντίδρασή του επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό με το ελικόπτερο της Τουρκίας. «Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά» διαμήνυσαν συγκεκριμένα πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας το περιστατικό.  Ρω, αν και προσθεσαν ότι η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα, «στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους».

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό ελικόπτερο πέταξε στα 100-200 μέτρα πάνω  από το νησί στις 22:30, της Δευτέρας του Πάσχα, ενώ η  αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ήταν δυναμική και αποτελεσματική, όταν έγινε αντιληπτό από τους καταδρομείς. Μετά από έγκριση από την ηγεσία η ελληνική πλευρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά με στόχο την αναχαίτιση.

Πριν από τα προειδοποιητικά πυρά ο αρχιφύλακας στο φυλάκιο στη Ρω ενημέρωσε, ως όφειλε, και αφού πήρε το «πράσινο φως» έριξε προειδοποιητικές βολές προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στην ανάρτηση την οποία επέλεξε να κάνει retweet o Yπουργός Άμυνας αναγράφεται συγκεκριμένα η φράση της «Κυράς της Ρω»,  Δέσποινας Αχλαδιώτη (της μοναδικού κατοίκου επί δεκαετίες που ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία στο μικρό νησί): «Για την Ελλάδα το’ κανα. Νοιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα, χαμένος όπως είσαι μέσα στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις τουρκικές ακτές».       

        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top