Τόσκας για την αιματηρή ληστεία: Δεν υπάρχει αγγελικά πλασμένος κόσμος χωρίς εγκλήματα

«Κάποιοι που χλεύαζαν δεν ξέρω τώρα τι θα πουν» δήλωσε για τη ληστεία στην Κηφισιά και τις οδηγίες της ΕΛ. ΑΣ.

Δεν υπάρχει «αγγελικά πλασμένος κόσμο και κόσμος χωρίς προβλήματα, όποιος μπορεί να το κάνει να έρθει και να μας πει τον τρόπο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, σχετικά με το νέο κρούσμα εγκληματικότητας στην Κηφισιά.  

Μάλιστα ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις στα social media και στα ΜΜΕ αναφορικά με τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες,  στους οποίους συνιστούσαν να τηρούν παθητική στάση σε περίπτωση ληστείας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

 «Κάποιοι χλεύαζαν όταν είπαμε τις οδηγίες, τις οποίες εφαρμόζουν οι αστυνομίες όλου του κόσμου για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι σε κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις. Τώρα δε ξέρω τι θέλουν, τι θα μπορούσαν να πουν».

Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι «τα λάθος μηνύματα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες» αποδίδοντας ευθύνες ουσιαστικά σε όσους του άσκησαν κριτική.  

Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι  η εγκληματικότητα πρέπει να αναφέρεται στις πραγματικές της διαστάσεις, χαρακτήρισε «πολύ δυσάρεστο το σημερινό περιστατικό».

Δήλωσε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός  για το ίδιο ζήτημα:  

«Ας ελπίσουμε όλοι και ευχόμαστε ο άνθρωπος που βρίσκεται στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή να βγει χωρίς να κινδυνέψει η ζωή του και από πλευράς Αστυνομίας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να συλληφθούν οι ένοχοι.

Από ’κει και πέρα όμως θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Τα στατιστικά στοιχεία που βγήκαν, ξέρετε μιλώντας για στατιστικά στοιχεία δεν σημαίνει ότι ωραιοποιούμε καταστάσεις, αλλά να πούμε τα πράγματα όπως είναι.

Στη διάρκεια του ‘17 σε σχέση με το ‘16, οι ληστείες σε σπίτια είναι γύρω στο 13%, αν θυμάμαι καλά, μειωμένες και ορισμένα άλλα στοιχεία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει αγγελικά πλασμένος κόσμος και κόσμος χωρίς προβλήματα, χωρίς εγκλήματα αλλά και παραβάσεις, όποιος μπορεί να κάνει να έρθει και να μας πει τον τρόπο.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να μειωθούν οι δείκτες και αυτό είναι μια καθημερινή προσπάθεια, με συνεχείς αλλαγές στους στόχους και στις προσπάθειες μας.

Κάποιοι χλεύαζαν όταν είπαμε τις οδηγίες, τις οποίες εφαρμόζουν οι αστυνομίες όλου του κόσμου για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι σε κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις. Τώρα δε ξέρω τι θέλουν, τι θα μπορούσαν να πουν.

Οι οδηγίες αυτές, δεν είναι οδηγίες δικές μου, δεν είναι οδηγίες κάποιου από την Ελληνική Αστυνομία, είναι διεθνείς πρακτικές για όλα αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά. Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει τις διεθνείς πρακτικές. Επιτέλους, αν θέλετε, εφαρμόζει τις διεθνείς πρακτικές και προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις.

Καλό είναι λοιπόν, και αν θέλετε κάνω και μια έκκληση και σε εσάς τους ανθρώπους των ΜΜΕ, να βλέπετε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να μην πιανόμαστε ούτε από την περιπτωσιολογία, ούτε να περνάμε λάθος μηνύματα. Τα λάθος μηνύματα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κατεβάζουμε συνεχώς αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο. Βγαίνουν από τα γραφεία και από τις ασφάλειες επισήμων, ενώ τόσα χρόνια πρόσθεταν αστυνομικούς στους επισήμους, εμείς αφαιρούμε. Αυτό μπορούμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τα περιστατικά, προσπαθούμε όμως να τα μειώσουμε και νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top