Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο: Επιτέλους, ήρθε!

Παππάς: Ο καθένας πλέον καταλαβαίνει την αναγκαιότητα – Γεροβασίλη: Ώρα να αφήσουμε πίσω τη γραφειοκρατία

Ήρθε η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο

Τον φιλόδοξο στόχο να βάλει (σταδιακά) τέλος στη γραφειοκρατία, που στην Ελλάδα αποτελεί συνώνυμο της λέξης «Δημόσιο», έχει το σύστημα ηλεκτρονική διακίνησης εγγράφων, το οποίο παρουσιάστηκε από κοινού από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

«Έχουμε μπει σε μία περίοδο όπου ο καθένας πλέον καταλαβαίνει την αναγκαιότητα και τις δράσεις της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής» ανέφερε ο κ. Παππάς, για το έργο «Κεντρική υποδομή για την ηλεκτρονική ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές».

O κ. Παππάς μίλησε για ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε με χαμηλό κόστος και το οποίο μπορεί να γίνει υποστηρικτικό προς τον πολίτη με πολλαπλά οφέλη και δημοκρατικές διαδικασίες, προσθέτοντας πως το υπουργείο του ήδη χρησιμοποιεί τις ψηφιακές υπηρεσίες (ψηφιακή υπογραφή) έχοντας μειώσει χρόνους και κόστος.

Επίσης, μίλησε επίσης για τη δυνατότητα που θα έχουν πλέον τα υπουργεία για μια πλήρη και καθαρή εικόνα για τη διακίνηση εγγράφων με διαφάνεια, με σύντομες διαδικασίες διεκπεραίωσης και κυρίως με τη λέξη κλειδί, τη «διαλειτουργικότητα» μεταξύ των φορέων.

Η κα Γεροβασίλη, από την πλευρά της ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος σχεδιασμού και ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αλλάξει πλήρως την καθημερινότητα των πολιτών, αναβαθμίζοντας την καθημερινή τους επαφή με το Δημόσιο αλλά και την εικόνα της χώρας στο διεθνές ψηφιακό περιβάλλον.

«Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και τη δυσλειτουργικότητα του ελληνικού Δημοσίου και ήρθε η ώρα όλα αυτά να τα αφήσουμε πίσω και να αναπτύξουμε υψηλές ταχύτητες» είπε η υπουργός, κάνοντας λόγο για έργο-τομή που αντανακλά πλήρως την αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης να προχωρήσει σε στέρεες μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο το κοινωνικό κράτος και την αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, η κα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι, αντίθετα με την προηγούμενη κυβέρνηση που μιλούσε για ανασυγκρότηση του Δημοσίου μέσω των απολύσεων, η τωρινή κυβέρνηση έχει διαμετρικά αντίθετες απόψεις όσον αφορά το Δημόσιο, με γνώμονά της το κοινωνικό κράτος και την αξιοποίηση των δημόσιων υπαλλήλων με υπηρεσίες φιλικές προς τους πολίτες αλλά και προς τον ιδιωτικό τομέα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top