Προκόπης Παυλόπουλος: «Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε δίχως ίχνος εκπτώσεων την Ελευθερία μας»

Τι διαμήνυσε ο ΠτΔ μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα

Ισχυρό ήταν το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με την εδαφική μας ακεραιότητα και την κυριαρχία της πατρίδας μας.

«Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ολόκληρη η δήλωση του ΠτΔ

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από τη διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τούτο η εθνική μας επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον.

Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το νεότερο ελληνικό κράτος γεννήθηκε μέσα από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρόνια Πολλά».

Ο ΠτΔ επικοινώνησε με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη επικοινώνησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στους γονείς των στρατιωτικών την υπερηφάνεια των Ελλήνων για το υψηλό τους φρόνημα. Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε ότι γίνεται ό,τι επιβάλλεται για να επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top