Διπλασιασμό των κονδυλίων για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» ανακοίνωσε ο Σταθάκης

Θα ενταχθούν επιπλέον 40.000 πολίτες στο πρόγραμμα

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους έχουν μπει στο σύστημα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» και πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν σε αυτό, αφού ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε σήμερα τον διπλασιασμό του συνολικού ποσού που είχε διατεθεί για το πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορείτε να ενταχθείτε στο νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ’ οίκον"

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταθάκης το συνολικό ποσό από 350 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί στα 700 εκατ. ευρώ, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιπλέον 40.000 πολίτες.

Όπως είπε ο υπουργός, οι αιτήσεις (όπως φάνηκε και από την πρώτη φάση του προγράμματος) που υποβάλλονται είναι διπλάσιες από αυτές που εγκρίνονται. Έτσι, με τον διπλασιαμό του προϋπολογισμού, θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι 10.000 πολίτες της πρώτης φάσης που πληρούν τα κριτήρια και θα χαρακτηριστούν «επιλαχόντες», ενώ συνολικά από το πρόγραμμα θα καλυφθούν επιπλέον 40.000 νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε τρεις μέρες καλύφθηκε ο προϋπολογισμός που είχε διατεθεί για τις περιφέρεις Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ για την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Κεντρική Μακεδονία το σύστημα θα παραμείνει λίγες ακόμα μέρες ανοιχτό για νέες εγγραφές.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» είναι ότι τις τρεις πρώτες μέρες που άνοιξε το σύστημα υπέβαλλαν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά.

Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αύξησης των πόρων κατά 20%, ποσοστό που επίσης καλύφθηκε από τις αιτήσεις, ενώ οριστικοποιήθηκαν 11.181 αιτήσεις που αφορούν χρηματοδότηση 143,46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ.

Όπως είπε τέλος ο κ. Σταθάκης τη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα ανοίξει το σύστημα, ώστε να υποβάλουν αιτήσεις κάτοικοι στις περιφέρειες Δ. Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ τη Δευτέρα 2 Απριλίου θα ανοίξει η εφαρμογή για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top