Πολάκης στην εξεταστική: «Μαύρη τρύπα» 230 εκ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

«Βυσσοδομούν για την κακομοίρα την ξαδέλφη μου» είπε για τον θάνατο της μικρής Μελίνας στην Κρήτη!

Πολάκης στην εξεταστική: «Μαύρη τρύπα» 230 εκ. ευρώ στο Κ

Νέο «ρεσιτάλ» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος καταθέτοντας  σε υψηλούς τόνους και στο γνώριμό του ύφος στη σημερινή συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, υποστήριξε ότι εντόπισε «μαύρη τρύπα» 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πολάκης  επισήμανε ότι  το ΚΕΕΛΠΝΟ κρατούσε λογιστικά βιβλία μέχρι το 2011 και στη συνέχεια με νομοθετική ρύθμιση εξαιρέθηκε από το δημόσιο λογιστικό και δεν κρατούνταν κανένα στοιχείο. «Από τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το 2016, που αφορούσε το 2014 διαπιστώνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε 750,304,452 εκατ. ευρώ (από κρατική χρηματοδότηση, δάνεια, χορηγίες, δωρεές κλπ) και πλήρωσε 522.297.387 εκατ. ευρώ. Πού πήγαν τα υπόλοιπα 230 εκατ. ευρώ  διερωτήθηκε ο κ. Πολάκης ο οποίος  ζήτησε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ «εξελίχθηκε σε off shore του υπουργείου Υγείας» και  «διατηρούσε 36 λογαριασμούς σε τράπεζες κάτι που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους οργανισμούς», ενώ συμπλήρωσε  ότι «κάποια λεφτά έχουν πετάξει σε προσωπικούς λογαριασμούς».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ (διά των εισηγητών τους Σπύρου Λάππα και Θανάση Παπαχριστόπουλου αντίστοιχα) ζητήθηκε να σταλεί το πρακτικό της σημερινής συνεδρίασης στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Από πλευράς ΝΔ πάντως ο εισηγητής της Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε ότι για τα όσα  υποστήριξε ο κ.  Πολάκης δεν κατατέθηκαν  αποδεικτικά στοιχεία, ενώ ο  πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης διευκρίνισε  ότι τα πρακτικά θα αποσταλούν στην Εισαγγελία αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση του κ. Πολάκη την ερχόμενη εβδομάδα.

 «Η χώρα δεν χρεοκόπησε έτσι. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από το χώρο της υγείας (υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, διασπάθισης μαύρου χρήματος κλπ) που αποδεικνύουν ένα τεράστιο πάρτι. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας για μίζες και διαφθορά και μηχανισμός ελέγχου των ΜΜΕ μέσα από διαφημίσεις και πληρωμένες καταχωρήσεις» ανέφερε επίσης ο κ. Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση του κ. Λάππα. Η θέση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ ο οποίος απαντώντας στα όσα ισχυρίσθηκε ο κ. Πολάκης ονομαστικά, για τις προσλήψεις επί  υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη,  ισχυρίσθηκε ότι τα άτομα αυτά απασχολήθηκαν σε 5ετές πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και πληρώθηκαν από χορηγίες του οργανισμού.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν ένταση στη συνεδρίαση και λεκτικούς διαξιφισμούς,  όπως και όταν απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στις  χθεσινές καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΝΔ για την εμπλοκή του κ. Πολάκη σε αλλοίωση στοιχείων του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Πολάκης απάντησε κάνοντας λόγο για «διαχρονική συμμορία στο χώρο της Υγείας», ενώ για τα έγγραφα που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ και αφορούσαν τις συμβάσεις υποστήριξε: «Είμαι προϊστάμενος και ζήτησα να δω τις συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2014. Τα έβγαλα φωτοτυπία και τα πήρα. Δεν είναι κρυφά έγγραφα αυτά. Δεν τα πήρα παράνομα. Δεν έχω κρύψει κάτι από αυτά γιατί αυτά τα έγγραφα δεν είναι ντροπή για μένα, είναι ντροπή για όσους τα υπέγραψαν. Δεν είχα κανέναν λόγο να τα κρύψω».

Για το ίδιο θέμα ισχυρίσθηκε ότι «έχουν χαθεί πολλές συμβάσεις, έχουν εξαφανιστεί ως διά μαγείας από τα αρχεία» και τόνισε:  «Δεν τα έκρυψα εγώ τα αρχεία. Εμένα με συμφέρει να υπάρχουν τα αρχεία. Άλλοι φρόντισαν να τα "κλέψουν" και να τα "κρύψουν"».

Τι είπε για την… «κακομοίρα» την ξαδέλφη του και τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στη γνωστή υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας στην Κρήτη για την οποία καταγγέλθηκε στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι υπήρξε παρέμβαση να παραπεμφθεί στις καλένδες η διοικητική έρευνα για τυχόν ιατρικό λάθος της ξαδέλφης του αναπληρωτή υπουργού. Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι  οι ενέργειές του για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν στοχοποιήσει τόσο τον ίδιο όσο και τους συγγενείς του. «Εκτοξεύονται απειλές και κατά των συγγενών. Έχουν βυσσοδομήσει στην κακομοίρα την ξαδέλφη μου» ανέφερε χαρακτηριστικά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top